Apele Oltului amenință cartierul Galați. Galerie foto

Hectare întregi de terenuri acoperite de ape, oameni disperați după ce casele le-au fost inundate. Cam aceasta este imaginea apelor revărsate ale râului Olt, în cartierul Galați. Viitura s-a produs azi dimineață, în jurul orei 4.00,iar la ora 5.30, autoritățile au decis să oprească circulația între Făgăraș și satul Șona, după ce porțiuni întregi din drum au fost acoperite de ape.

Primele case dinspre Șona, din cartierul făgărășean au fost inundate. Pompierii și angajații Primăriei încearcă să limiteze pătrunderea apei în locuințe și au construit ziduri din saci cu nisip. Chiar și așa, cinci gospodării sunt în prezent pline de apă.

„A fost inundat DJ-ul ce face legătura între Făgăraș și Șona, drept urmare la ora 5.30 am luat măsura închiderii acestui drum. Am convocat membrii Serviciului pentru Situații de Urgență, am adus nisip, am adus saci, am izolat două case de la marginea cartierului, cele  care au fost afectate de apă, am evacuat bunurile. Asta pe strada Prunului. Pe strada Gheorghe Doja, la numărul 1 intervin colegii pompieri cu motopompa pentru a evacua apa din curte pentru că se infiltrează printr-un cămin“, ne-a spus Viorel Harabagiu, șeful Protecției Civile din cadrul Primăriei Făgăraș.

Și poligonul de trageri din Galați este sub ape, la fel și drumul de acces spre acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *