Sătenii din Paltin, blocați de ape și la această oră

Peste 20 de case inundate, un drum distrus și un sat izolat. Cam acesta este bilanțul inundațiilor de la Paltin din comuna Șinca Nouă. Azi -noapte, Valea Găunoasa, din satul Paltin s-a revărsat și a inundat drumul de acces spre localitate, dar și mai multe gospodării.

Apa a inundat drumul, casele, curțile oamenilor, dar și școala din localitate iar oamenii au rămas izolați. Nu pot să se pună cu natura și așteaptă ca apele să se retragă. Nici autoritățile nu pot încă să intervină pentru că apa curge încontinuu, satul fiind așezat într- o vale.

Localitatea Paltin e sinistrată pot să zic, locuitorii de acolo sunt izolați și nu pot să iasă în șoseaua națională. Trebuie să rămâne în casă, nu pot să iasă nici cu mașina și nici pe jos pentru că apa a ieșit pe drum, din mal în mal și curge pe drumul județean 106 A, pe o lungime de 2 kilometri.

Apa este mare, sunt porțiuni unde depășește jumătate de metru. Autocarul carea duce copiii dimineața la liceele din oraș din Paltin, Șinca Nouă nu a putut să iasă azi-dimineață. Am trimis copiii cu alte mașini și în curtea școlii din Paltin, apa e de jumătate de metru, nu a fost nimeni la școală, nici nu știu dacă zilele următoare vor putea să meargă. Mai erau 10 cm iar apa intra și în școală. Deocamdată, acolo sunt  echipe de intervenție, cu motopompe, cu vidanje, dar nu se poate interveni pentru că apa încă nu s-a retras, e apă curgătoare, chiar dacă o scoatem din gospodării, ea tot vine. Așteptăm să se mai retragă, mâine și mergem să-i ajutăm pe oameni ca să-și revină. E îmbucurător faptul că nu mai plouă și că a început să se retragă, însă e încă foarte mare“, ne-a declarat Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

Și la Șinca Nouă, valea care trece prin sat e mare iar apa riscă să rupă două străzi.

Și în Șinca Nouă sunt posibile probleme. Valea Șincii, care e cât Oltul când era mai mic, riscă să rupă două străzi. Apa a săpat la străzi asfaltate până la limita asfaltului, pe Ulița Mare și pe Iaz. Am pus câțiva brazi ca să încercăm să apărăm cumva și am solicitat prezența unei comisii: de la Prefectură, Ape, Drumuri, Situațiile de Urgență pentru a face o evaluare“, a mai spus primarul din Șinca Nouă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.