Vreme cu miros de primăvară astăzi la Făgăraș

Se simte miros de primăvară și la Făgăraș. Astăzi, mercurul din termometre a urcat până la 6-7 grade Celsius iar făgărășenii, atât cei mari, cât și cei mici, nu au ratat așa o zi frumoasă și au ieșit la plimbare.

Dar căldura nu vine singură, spun meteorologii.  Aceștia avertizează că există posibilitatea ca topirea zăpezii să ducă la acumularea unor cantităţi importante de apă. Iar de episoadele de iarnă veritabilă scăpăm cu totul abia în aprilie.
’’Această încălzire pe care ne-o dorim foarte tare va ajunge și la noi în țară. Încălzirea vine cu precipitații în formă de ploaie. Succesiunea lor foarte probabil să ducă prin acumulare în zone montane la cantități importante de apă. Episoade specifice sezonului rece nu sunt excluse în martie. Primăvara înseamnă o alternanță pe parcursul lunii martie puternică, între transportul de aer rece și cald dinspre sudul continentului. Această lună e o lună de tranziție cu vreme capricioasă, vorbim de „Babe”. Și tradiția populară vorbește de caracteristicile acestei luni. Nu excludem posibilitatea ca până la sfârșitul lui martie și chiar aprilie să mai avem episoade de iarnă. Anul trecut în 16 aprilie vorbeam de viscol în Moldova. Nu excludem să mai apară fenomene specifice sezonului rece.  Marți dimineață minus 8, miercuri dimineața deja 7 grade. Iar pe parcursul următoarei nopți deja vom ajunge la temperaturi aproape pozitive în mare parte din țară, deja un salt spectaculos’’, a spus Gabriela Băncilă, director departament prognoză ANM, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *