Școala din Beclean va fi modernizată

Școala Gimnazială din Beclean urmează să fie modernizată cu fonduri europene. Primăria comunei a câștigat un proiect prin PNRR, intitulat „Reabilitare clădire Școala Beclean“, proiect în valoare de aproape 2,2 milioane de lei. Astfel, instituția de învățământ va beneficia de reparații importante, atât la interior, cât și la exterior.

În momentul de față se lucrează la proiectul tehnic, urmând apoi să se deschidă șantierul de modernizare.

Continuăm cu proiectarea pentru Școala Beclean,  pentru proiectul de eficientizare energetică. Mai avem niște pași de făcut,  fiind și un proiect prin PNRR, până să începem efectiv șantierul. “, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Contractul de finanțare pentru aceste fonduri nerambursabile a fost semnat în primăvara acestui an, iar proiectul prevede lucrări de termo și hidroizolație a fundației și soclului, refacere trotuar perimetral gardă, înlocuirea ferestrelor, refacerea finisajelor pereților și tavanelor, recondiționarea parchetului din sălile de clasă, înlocuirea caloriferelor, montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică. De asemenea, pe raza localității vor fi amplasate și două stații de reîncărcare electrică .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.