Făgărașul va avea până în vara lui 2018 o Secție de Pediatrie ca la carte

foto: facebook

Mămicile s-au arătat revoltate după ce o făgărășeancă a postat pe un grup de pe facebook câteva imagini surprinse din Secția de Pediatrie, din orașul nostru. În cele câteva fotografii postate de mămica din Făgăraș, se pot observa pereți scorojiți, linoleum degradat și mizerie în curtea exterioară a secției.

Rușine!!! Așa arată spitalul de pediatrie din orașul nostru! Nu e de mirare că majoritatea părinților cer externarea micuților la cerere . Am înțeles că primăria se ocupă de secția de pediatrie cum???? Prin vorbe?          (sunt doar câteva din locul unde am avut acces imaginați-vă restul! “)

foto. facebook

Nemulțumirile legate de această secție sunt mai vechi, la fel și promisiunile că Pediatria va fi mutată într-un alt spațiu modernizat și dotat ca la carte. Însă, doar de anul trecut au demarat proceduri concrete. Autoritățile spun că secția de pediatrie va fi mutată în clădirea principală a spitalului, cel târziu în vara lui 2018. În acest sens, Primăria Făgăraș a alocat 1,8 milioane lei.

Discuția despre relocarea Pediatriei este de mai mulți ani, inițial pe planurile unei conduceri anterioare, Pediatria trebuia să fie mutată la etajul II din clădirea principală. Noi, conducerea actuală, am analizat oportunitatea și am analizat din toate punctele de vedere: logistic, epidemiologic, locația pediatriei pe care am anunțat-o anterior. Demersurile au fost începute din 2017; avem notificarea de aprobare de la DSP pentru această locație. Așadar, Spitalul Municipal Făgăraș are un proiect de modernizare totală a secției de pediatrie, cu mutarea în altă locație, mutarea din structura pavilionară în clădirea spitalului mare, cuprinzând partea de ambulatoriu- primiri la parter și secția cu cele 25 de paturi la etajul I. Proiectul este într-un stadiu avansat de derulare, eu pot să emit un termen ca în vară pediatria va fi relocată într-o destinație nouă cu toate amenajările aferente“, ne-a spus dr. Liliana Beldescu, managerul Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.