10-15 făgărășeni ajung zilnic la spital cu fracturi, entorse sau luxații

Iarna care a pus stăpânire peste Țara Făgărașului nu a rămas fără repercusiuni asupra făgărășenilor. Numărul pacienților care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului din Făgăraș a crescut în ultimele săptămâni.

Stratul gros de zăpadă depus, urmat de câteva zile mai blânde, a transformat multe din trotuarele din Făgăraș și nu numai în adevărate patinoare. Zeci de făgărășeni au căzut pe zăpadă sau gheață în ultima perioadă, astfel că bilanțul pacienților arată că zilnic ajung la spital în jur de 10-15 oameni cu fracturi, entorse, luxații sau alte traumatisme cauzate fie de gheața sau zăpada de pe trotuare, fie prin căzătură pe pârtii sau în alte locuri destinate sporturilor de iarnă.

Iar problemele de acest gen nu se vor termina aici pentru că sunt încă multe trotuare și zone ale Făgărașului acoperite cu zăpadă și gheață. În acest sens, încă de la depunerea zăpezii în aceste zone, Poliția Locală a transmis informări către toate societățile comerciale, dar și către Asociațiile de Proprietari privind obligativitatea de a-și curăța trotuarele în zona în care funcționează. Amenzile pentru nerespectarea acestor dispoziții sunt cuprinse pentru persoane fizice între 100 și 500 lei, iar pentru persoane juridice între 500 și 1500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.