Colegiul „Aurel Vijoli“ are un internat la standarde ridicate. Astăzi a fost inaugurat

 Zi importantă astăzi la Colegiul „Aurel Vijoli“. Internatul școlii care timp de mai bine de 20 de ani a fost închis, și-a redeschis porțile. Clădirea a fost renovată și utilată cu ajutorul Primăriei Făgăraș, dar și a firmelor franceze și nu numai. În prezența a zeci de oficialități, dar și a copiilor și părinților, internatul a fost deschis oficial.

32 de elevi care învață la Colegiul „Aurel Vijoli“, la Școala Profesională vor fi cazați în internatul recent renovat și mobilat. Astăzi, cele opt camere au fost inaugurate.

 

Este un eveniment deosebit de important pentru școala noastră și nu numai pentru școala noastră, ci și pentru învățământul profesional și tehnic din Făgăraș. Astăzi, după mai bine de 20 de ani, avem un cămin internat pentru elevii învățământului profesional. Ne bucurăm de acest eveniment și vreau să mulțumesc primăriei, firmelor franceze și nu numai, tuturor firmelor partenere, Inspectoratului Județean Brașov și tuturor care ne-au stat alături, astfel încât elevii noștri să poată beneficia de internat cu condiții deosebite de cazare“, ne-a spus Liliana Spiridon, directoarea Colegiului „Aurel Vijoli“.

La eveniment au luat parte reprezentanții tuturor partenerilor Școlii Profesionale Franceze.

„Este o zi specială nu numai pentru elevi, ci și pentru tot învățământul județean. Este o zi specială pentru această școală sub patronajul firmelor franceze, demult facem eforturi ca să pregătim copiii în calificările cărora dumnealor le sunt necesare în fabrici. Anul trecut s-a legiferat învățământul profesional dual și insist să se știe că acest învățământ are trei parteneri egali în drepturi și egali în responsabilități: primăriile, școlile și firmele. Aici sunt copii și din alte județe, de exemplu Sibiul, și mai sunt semne că ar veni și din Vaslui și sigur că era nevoie de un internat. Acest internat nu se putea face decât cu sprijinul primăriei care a rezolvat în primă fază problema juridică a terenurilor clădirilor, apoi a investit foarte mulți bani. Firmele franceze s-au implicat foarte tare, inclusiv în aducerea mobilierului și Inspectoratul Școlar a dat clase pentru învățământul Profesional Dual cu prioritate, asigurând planul de școlarizare pentru realizarea acestor lucruri“, ne-a spus Daniela Țucanu, inspector școlar pentru Învățământul Profesional și Tehnic.

Este o zi foarte importantă pentru învățământul profesional și tehnic. Astăzi, sunt bucuros că particip la deschiderea oficială a acestui internat care a fost reabilitat cu ajutorul Municipiului Făgăraș și a partenerilor prin grupul de firme franceze și de transport. Rolul primăriei este și acela de a susține educația, cât și mediul de afaceri. Acest cămin are 32 de locuri care sunt ocupate toate, iar în perioada următoare vom reabilita și partea cealaltă și vor fi aproximăm 80 de locuri la sfârșit“, ne-a spus Valentin Clonț, viceprimarul Făgărașului.

 

„E o zi extraordinară, o zi de lucru în echipă. Mobilierul vine din Franța, de la un liceu profesional de acolo și le mulțumesc pentru această donație pentru că este foarte utilă acestui liceu din Făgăraș, pentru formarea profesională a elevilor. Era necesar ca acest liceu să aibă un internat pentru dezvoltarea formării tehnice și profesionale“, a spus Jean Philippe Bichaud, expert tehnic international la Ministerul Educației.

Reprezentanții instituției școlare spun că această clădire va fi renovată în totalitate până la începutul anului școlar viitor, astfel că aici pot fi cazați 80 de elevi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.