Fapt divers

23 de accidente grave, cu 7 persoane decedate și 21 de răniți grav în anul 2017

Anul 2017 nu a fost unul lipsit de evenimente rutiere tragice. Precum arată bilanțul Poliției Rutiere, numărul accidentelor nu a crescut față de anul precedent, chiar a scăzut. De asemenea și numărul răniților grav sau a deceselor a scăzut față de anul 2016. 

În total, în 2017 s-au înregistrat 23 de accidente grave în zona Făgărașului cu 11 mai puține față de anul 2016 când s-au înregistrat 34 de accidente grave, arată bilanțul Poliției Rutiere Făgăraș. În urma acestor accidente, s-au înregistrat 7 persoane decedate și 21 de răniți grav, în scădere față de anul 2016 când s-au înregistrat 16 persoane decedate și 29 de răniți grav.

Tot în anul care s-a încheiat, Poliția Rutieră Făgăraș a înregistrat pe raza de acțiune 44 de accidente ușoare cu 68 de răniți ușor.

„Cauzele producerii accidentelor rutiere în principal sunt viteza neadaptată, depășirile neregulamentare, neacordarea priorității pietonilor care au acest drept, abaterile pietonilor care folosesc drumul public neregulamentar“, ne-a spus comisarul șef Daniel Trâmbițaș, șeful Biroului Rutier Făgăraș.

Potrivit datelor polițiștilor rutieri, cele mai multe accidente au loc pe Drumul Național 1, în zona Perșani- Ucea. În vederea reducerii accidentelor rutiere, Biroul Poliției Rutiere Făgăraș a luat măsuri aplicând  5394 de contravenții din care peste 2500 pentru viteză și au fost reținute peste 550 de permise (pentru viteză, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate pietonilor). De asemenea, Poliția Rutieră Făgăraș a înregistrat 71 de infracțiuni la regulile rutiere. Este vorba de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis, autoturisme neînmatriculate, numere false. În ceea ce îi privește pe pietoni au fost aplicate 342 de sancțiuni pentru traversarea neregulamentară.

Polițiștii rutieri le recomandă tuturor participanților la trafic multă prudență.

„Recomandăm pe această cale conducătorilor auto care folosesc drumul public pentru a nu fi implicați în evenimentele rutiere care se pot solda cu urmări grave sau deosebit de grave, să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales în această perioadă având în vedere apariția fenomenului de ceață, să manifeste prudență pe drumurile publice și respect față de ceilalți participanți la trafic, iar participanților la trafic în calitate de pietoni, în interiorul localităților urbane, să folosească trotuarele, trecerile  de pietoni în timpul traversării drumurilor publice, cu o prealabilă asigurare, ținând cont că un autovehicul ar necesita un spațiu mai mare de oprire, în acest sens riscând să fie victimele accidentelor rutiere. În continuare, Biroul Rutier, în acest an, va desfășura activități specifice pentru reducerea accidentelor rutiere“, a mai spus comisarul șef Daniel Trâmbițaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *