Cămine moderne în comuna Voila

 

Pe lângă alte proiecte importante care se desfășoară în sfârșit în comuna Voila cum ar fi: titlurile de proprietate, canalizare, modernizare școli, sediu primărie, anul acesta s-a lucrat intens și la căminele culturale din comună, unele din ele fiind în stare avansată de degradare.

Deși s-au făcut lucrări și anii trecuți la cele două cămine culturale din Voivodenii Mari și Mici, clădirile nu se aflau într-o stare normal de funcționare. Igrasia, lipsa încălzirii, pardoseala învechită sunt doar câteva din disfuncționalitățile care îi împiedicau pe săteni să folosească aceste clădiri ale comunei. Așadar, autoritățile locale au alocat bani și au făcut toate reparațiile necesare pentru ca aceste cămine să fie funcționale, iar oamenii să beneficieze de cele mai bune condiții.

„Căminele culturale din Voivodenii Mari și Voivodenii Micii sunt acum funcționale. La Voivodenii Mici am eliminat igrasia, am înlocuit dușumeaua. În locul dușumelei care era foarte degradată, am pus gresie, am înlocuit lambriul, am făcut lucrări de hidroizolație pe exterior pentru a înlătura infiltrarea apei, am schimbat țigla, am făcut o extindere la o anexă. De asemenea în curte am făcut o rigolă de captare a apei pluviale și am făcut o înclinație pentru ca apa să nu mai ajungă la pereții căminului. Lucrări au mai fost făcute din când în când la acest cămin, dar mirosea a igrasie; erau termopane, dar degeaba pentru că mirosea foarte tare din cauza mucegaiului și umezelii“, a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Și la căminul cultural din Voivodenii Mari s-au realizat modernizări. O lucrare necesară a fost realizată în clădirea căminului la cabinetul medical unde condițiile pentru consultarea pacienților nu erau unele bune.

La Voivodenii Mari am făcut o extindere a clădirii, am lucrat la bucătărie și la încă o sală mică de lângă bucătărie. Tot aici, la cămin are punctul de lucru și medicul de familie și am făcut și aici lucrări în cele două camere. Am pus convectoare pentru a fi căldură pentru că înainte era o sobă din teracotă cu lemne. De asemenea am modernizat o altă sală care este folosită ca secție de votare“, a mai spus primarul comunei.

Și Căminul din Cincșor beneficiază de lucrări. Acolo s-a realizat o extindere a clădirii, după ce primăria a câștigat un proiect POCU pentru un centru after school.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *