Podul de la Voila, mai scump decât în anul 2021

Chiar dacă lucrările la noul pod de peste râul Olt (între Voila şi Cincşor) nu au început, valoarea investiţiei va fi majorată. Astfel, în şedinţa de plen de miercuri, 13 iulie, aleşii judeţeni braşoveni vor aproba noii indicatori tehnico-economici aferenţi investiţiei, pentru care Consiliul Judeţean Braşov a obţinut o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Conform proiectului de hotărâre, noua valoare a proiectului este de 25.375.614 lei cu tot cu TVA, din care cofinanţarea ce trebuie asigurată de Consiliul Judeţean Braşov se ridică la 2.294.869 lei, cu tot cu TVA. Anul trecut, în 30 septembrie, conform unei hotărâri de Consiliu Judeţean, valoarea totală a proiectului era de 22.279.734 lei, cu tot cu TVA.
Podul de la Voila se va construi după demolarea celui existent, care este într-o stare avansată de degradare. Contractul pentru construirea noului pod a fost semnat în spre finalul anului 2020 cu Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL. Lucrările la noul pod nu au putut fi începute, pentru că nu a fost găsită până acum o soluţie de demolare a celui vechi agreată şi de Hidroelectrica şi de Consiliul Judeţean, potrivit bzb.ro. 
Pe de altă parte, de aproximativ şase luni, constructorul a adus pe şantier elementele metalice ale noului pod şi aşteaptă să înceapă lucrările.
Noul pod va avea o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri, iar durata de exploatare va fi de 95 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *