1.500.000 de euro pentru pasajul de lângă BIG. Ioan Bujor vrea să-și recupereze toată investiția, dar și prejudiciul creat în cazul în care ar renunța la această afacere

În urmă cu două săptămâni v-am prezentat faptul că autoritățile locale au intenția de a achiziționa pasajul de lângă BIG pentru a-l reda circulației pietonale, pasaj care se află în proprietatea lui Ioan Bujor din anul 2004.

În acest sens, primarul orașului a declarat că a luat legătura cu proprietarul acestui imobil și că au decis să-i facă evaluarea. Ioan Bujor spune însă că nu va vinde acest imobil în orice condiții. Omul de afaceri vrea să-și recupereze toată investiția, dar și prejudiciul creat în cazul în care ar renunța la această afacere.

„Sunt proprietarul acestui imobil din anul 2004 și vreau să precizez că nu am cumpărat un pasaj pietonal, ci un pasaj comercial așa cum se poate vedea în contractul de vânzare-cumpărare. Ați scris că acel pasaj se va cumpăra pentru a fi redat făgărășenilor. Așa cum toți cunoaștem, nu a fost folosit niciodată ca trecere pietonală, ci ca WC public, coș de gunoi. Eu de bună- credință am investit 100.000 euro pentru a dezinfecta și moderniza acel imobil, deci nu cred că puteți spune că a aparținut făgărășenilor. Acele spații supraterane existau în momentul cumpărării pasajului comercial, nu le-am construit eu. Eu doar am curățat și modernizat construcția cu geamuri termopane, țiglă metalică, gresie și faianță în interior, am făcut băile care deservesc acele spații“, ne-a spus Ioan Bujor.

Omul de afaceri spune că nu va vinde acel imobil fără suma de aproximativ  1.500.000 euro.

„Banii investiți de mine în 2004 așa cum spune Institutul Național de Statistică s-au devalorizat din cauza inflației. Un leu investit în 2004 ar echivala cu 5,5 lei deținuți în 2016. În concluzie, doar devalorizarea sumei de 392.000 lei investiți în 2004, ar însemna astăzi 2.195.200 lei, aproximativ 490.000 euro. La această sumă trebuie adăugat și prejudiciul creat prin expropriere pentru că firma are acolo chiriași de la care încasează lunar aproximativ 1800 de euro. Un calcul simplu 12x 1800=21600 euro/an . 21.600 euro ori 30 ani dreptul de folosință recunoscut de instanță pentru firme=648.000 euro. Adunând cele două sume rezultă 1.140.000 euro. Eu nu cer nimic din ce nu mi se cuvine, eu vreau doar banii investiți: valoarea actuală la care să se adauge prejudiciul creat. Eu am muncit în Italia, eram tânăr și am făcut o investiție pentru toată viața mea și a urmașilor mei. Primăria vrea să cumpere ceea ce eu nu vreau să vând. Dacă vrea să cumpere, atunci să plătească. Dacă nu ne înțelegem pe cale amiabilă, vom ajunge la instanța de judecată care va rezolva acest litigiu și va stabili cine are dreptate. Dar țineți cont că pe legea exproprierii, jurisprudența arată că nu prea sunt cazuri în care să fi pierdut proprietarul. S-au câștigat în instanță sume și de 10-20 de ori mai mari decât le acordase prin negociere statul“, a mai spus Bujor.

Acum, omul de afaceri spune că așteaptă să vadă ce spun evaluatorii contractați de Primăria Făgăraș, după care va lua o decizie.

 

 

4 comentarii la „1.500.000 de euro pentru pasajul de lângă BIG. Ioan Bujor vrea să-și recupereze toată investiția, dar și prejudiciul creat în cazul în care ar renunța la această afacere

 • Nu conteaza
  iulie 18, 2017 la 10:55 am
  Legătură permanentă

  1,5 milioane ptr niste dughene insalubre :)) bă, trezeste-te la realitate. Inteleg sa se restituie suma platita de actualul proprietar (daca nu ma insel ati scris ceva de vreo 18000 €) tinand cont si dee o eventuala devalorizare al euro pe parcursul anilor, plus ceva investistii facute de actualul proprietar (exact ce ati scris si in articol) si o depagubire ptr pierderea acestei investitii dar pana la suma de 1,5 mil € e cale lunga.
  Chiar daca esti proprietarul unui imobil trebuie sa-ti pastrezi imobilul la anumite standarde, iar standardul la imobilul dvs se potriveste mai degraba undeva in lumea a treia, nu intr-un oras care se lupta sa devina cat de cat modern,european.

  Răspunde
  • Carmen
   iulie 18, 2017 la 7:13 pm
   Legătură permanentă

   Buna seara, ce civilizat vorbiti cu … ba trezestete… Respect ceva? …. Nu, cred ca veniti din alta civilizatie… ma scuzati. El este proprietarul si cunoaste investitia iar din spatiile „din lumea a treia” cum le numiti primeste bani lunar din chirii. O intrebare retorica de ce nu ati investit dvs sa spalati fecalele din centrul orasului in anul 2003 100000 euro sa puteti cere acum un milion si jumatate de euro? A fost licitatie publica. Interesant, va exprimati public un punct de vedere dar va ascundeti identitatea, ce credibilitate credeti ca aveti? Va rog sa studiati speta inainte sa va expimati astfel nu veti creea prejudicii nimanui . Cu stima si respect va doresc o noapte linistita!

   Răspunde
   • Nu conteaza
    iulie 19, 2017 la 2:36 pm
    Legătură permanentă

    Buna Carmen, imi cer scuze ptr „ba trezeste-te” ca sa poti dormii linistita, se pare ca te-a deranjat prea tare critica mea.
    Din cate se pare, el este proprietarul iar dvs purtatorul de cuvant :))
    De ce nu am investit eu 100000 € ptr a salubriza acel pasaj? Poate-mi mai lipseau 100€ pana la suta de mii, poate nu aveam interes la acel spatiu. Totusi o intrebare, chiar 100mii a costat salubrizarea acelui pasaj, chiar si cu fecale? Cu utilaje cu tot?
    In fine, sa aveti o noapte linistita.
    Cu respect,(ca stima nu prea am) Emilian

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *