Mărțișoarele și florile, interzise anul acesta în școli din cauza pandemiei

Anul acesta, mărţişorul şi florile dăruite la început de primăvară, învăţătoarelor şi profesoarelor, rămân doar amintire. Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. Copiii pot oferi, în schimb, atenţii virtuale. Din acest motiv, meşteşugarii şi florăresele se tem că vânzările lor vor avea de suferit.

Sărbătoarea Mărţişorului şi cea din 8 Martie erau aşteptate în fiecare an, în special de elevii din clasele mici.  Anul acesta, lucrurile vor sta diferit. Un ordin comun al ministerului educaţiei şi sănătăţii, privind măsurile de organizare în unităţile de învăţământ în contextul epidemiologic, prevede că “este interzis schimbul de obiecte personale.” Mărţişoarele, florile şi alte atenţii oferite de 1 şi 8 martie sunt printre ele.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației a declarat pentru stirileprotv.ro: „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte.”

Pentru comercianţii de mărțișoare și meșteșugari, elevii, dar mai ales părinţii lor, erau printre principalii clienţi, aşa că mulţi se tem.

La Făgăraș, târgul de mărțișoare se va desfășura în perioada 25 februarie – 2 martie. Simbolurile primăverii vor fi etalate pe cele 19 tarabe ce vor fi amenajate în Piața Republicii. Din cauza pandemiei, anul acesta au fost acceptate doar cererile meșteșugarilor și comercianților din Făgăraș și Țara Făgărașului.

Pentru importatorii de flori şi patronii de florarii, vânzările de 1 şi 8 martie reprezentau o mare parte din cifra de afaceri a unui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *