Lucrări importante la căminul și biserica din Boholț

 În comuna Beclean se lucrează pe mai multe fronturi. Pe lângă lucrările de decolmatare efectuate în satele comunei unde erau probleme ori de câte ori ploua mai abundent, se muncește de zor și la căminul și biserica din Boholț.

Căminul cultural este reabilitat complet pentru ca oamenii din sat să beneficieze de cele mai bune condiții atunci când au câte un eveniment important. Aici sunt modernizate bucătăria, interiorul și exteriorul căminului. În plus sunt amenajate și câteva încăperi aflate la mansarda căminului care vor fi destinate în special copiilor din comună.

„La Căminul Cultural din Boholț reabilităm bucătăria care era improprie pentru a se folosi la nunți, parastase sau diverse evenimente. În continuare, se lucrează la fațade, în interior am schimbat lambriul și la băi am făcut diverse lucrări. De asemenea, la mansarda căminului sunt niște încăperi pe care vrem să le utilăm pentru a deservi cetățenilor din comună, în special copiilor pentru diverse cercuri de creație. Valoarea investiției este de 50.000 de lei, bani din bugetul propriu al Primăriei Beclean“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Lucrări importante se efectuează în această perioadă și la biserica aflată chiar lângă căminul cultural. Lăcașul de cult orthodox cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul este declarat monument istoric și a fost construit în 1881 din piatră și cărămidă. Igrasia  din pardoseală i-a determinat pe muncitori să scoată un strat de pământ pentru a pregăti șapa peste care se va monta o podea nouă. Până când lucrarea va fi gata, sătenii merg la slujbe la biserica din capătul satului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *