Spectacolul „Becleanul, între generații“, o reușită

Obiceiurile, tradițiile, portul popular sunt lucruri care ne definesc ca popor, ca zonă, ca localitate. Pentru a fi păstrate, pentru ca tinerii și copiii să învețe și să ducă mai departe aceste tradiții, la Beclean a fost organizat un spectacol denumit „Becleanul între generații“, spectacol care a mai fost organizat în urmă cu un sfert de secol când în comună a sosit un grup de belgieni.

A fost zi de sărbătoare pentru comunitatea din Beclean vineri, 21 aprilie. Localnicii s-au adunat la Căminul Cultural din sat pentru a admira frumoasele obiceiuri populare ale satului. Cântecele, dansurile populare primite de cei prezenți cu ropote de aplauze au făcut ca spectacolul să fie o reușită.

 „Este o zi de sărbătoare, în ziua Izvorului Tămăduirii. Este un eveniment cultural care este organizat de Primăria Beclean și de Ansamblul Folcloric Junii Becleanului de pe Olt. În eveniment, după cum se și denumește „Becleanul, între generații“, se vrea demonstrarea faptului că Becleanul a avut și are tradiții. Noi suntem mândri că putem să continuăm tradițiile pe aceste meleaguri. Este practic a doua ediție, a mai fost un spectacol de acest gen în 1992 și aceasta este a doua ediție“, ne- a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

În fața spectatorilor au dansat Junii Becleanului de pe Olt. De la cei mai mici dansatori la cei mai mari, cu toții au demonstrat că își iubesc tradițiile și că le vor duce mai departe.  În plus, i-au încântat pe cei prezenți cu cântece tradiționale membrii Grupului Vocal din Beclean.

 

Invitați la eveniment au fost și Mădălina Grama și Mihai Barbu, acompaniați de Orchestra Ansamblului Junii Becleanului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *