Săpături în sensul giratoriu pentru a găsi osemintele eroilor

Eroii din Primul Război Mondial care îşi dorm somnul de veci sub betoane, în sensul giratoriu din centrul oraşului, vor ajunge, în sfârşit, după aproape 10 ani într-un loc cu linişte şi verdeaţă. De astăzi au început lucrările în sensul giratoriu, acolo unde au fost îngropate în noiembrie 2007 osemintele eroilor. Lucrarea nu este una ușoară și după câteva ore de săpături nu s-au găsit încă cei 12 saci cu oseminte. Asta pentru că nu există un proiect, nu există niciun aviz care să arate unde au fost exact îngropate. În interiorul giratoriului există doar betoane care urmau să fie fundația monumentului  care se dorea construit aici.

După ce vor găsi osemintele, va fi oficiată o slujbă de deshumare, după care osemintele vor fi duse în parcela de onoare care este amenajată în Cimitirul Nou. Parcela va fi amenajată conform legii: cu morminte individuale, monument, alei pietonale, trotuar de gardă, zonă verde.

One thought on “Săpături în sensul giratoriu pentru a găsi osemintele eroilor

  • Ecaterina Mihaela Gurbet
    aprilie 25, 2017 la 12:28 pm
    Legătură permanentă

    Cred ca DNA-ul ar trebui sesizat cu privire la ceea ce s-a intamplat cu osemintele eroilor incepand cu scoaterea lor din cimitir (popa cu cadelnita lui stie mai multe) si terminand cu aruncarea lor la gramada intr-o groapa oarecare. Sa nu mai zic ca e total „crestineste” ca au stat 10 ani fara o cruce la cap iar in loc de slujbe de pomenire au avut parte de claxoane si scartait de roti.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *