Rezultat negativ în urma testării persoanei din Voila

foto: arhiva- digi24.ro

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au prelevat joi, 5 martie probe de la o persoană din localitatea Voila, fapt ce a creat panică printre localnicii de acolo și nu numai. Barbatul a fost testat dupa ce a călătorit in același autocar la întoarcere din Italia cu bărbatul diagnosticat cu coronavirus din Suceava. Această procedură este una obligatorie conform legislației în vigoare pentru a se înlătura orice dubiu de infectare. Astăzi a venit și rezultatul iar acesta este negativ. În continuare, persoana este autoizolată și monitorizată.

„ În conformitate cu Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut, datorat noului coronavirus COVID -19, ieri reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov au prelevat un test de la o persoană autoizolată în una din localitățile Țării Făgărașului. Rezultatul primului test este NEGATIV. Persoana a avut un istoric recent de călătorie în Italia, din momentul ajungerii la domiciliu fiind autoizolată. Precizăm că starea de sănătate este bună,  fiind monitorizată zilnic de către DSP, Jud. Brașov, se respectă condițiile autoizolării, persoana fiind cooperantă.“, ne-a transmis Anca Batiu, Purtator de cuvânt delegat al DSP Brașov.
Autoritățile sanitare fac un apel către cetățenii Țării Făgărașului să se informeze doar din surse oficiale, pentru a nu se crea panică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.