Multe persoane din toată țara, interesate de lebedele de pe Lacul Cetății

Mai multe persoane din Țara Făgărașului, dar și din București sau Mureș s-au arătat interesate să achizițineze o lebădă de pe lacul cetății. Doritorii au luat deja legătura cu administratorii păsărilor pentru a cunoaște cum se va desfășura licitația care este programată peste o săptămână, în data de 22 mai.

În urmă cu o săptămână și jumătate, directorul societății SC Piețe Târguri și Oboare, cel în a cărei administrație se află și lebedele, a anunțat faptul că 15 lebede vor fi scoase la licitație. Cauză, susține Drăgoiu este faptul că s-au înmulțit foarte mult, iar luptele între grațioasele păsări sunt la ordinea zilei.  Așadar, administratorii lacului au decis ca 15 din cele 27 de lebede să fie scoase la licitație.

„Sunt la mare căutare, solicitări sunt din partea unor persoane fizice. Noi am cerut detalii privind locul unde vor fi duse păsările. Toți au câte o pensiune, un lac și vor avea grijă de lebede, unii chiar m-au invitat să văd locul unde le vor ține. O astfel de persoană este din județul Mureș, din satul Benești care are o pensiune, cu lac. Mai avem solicitări din București, dar și din Țara Făgărașului. Avem un caiet de sarcini care costă 100 de lei și licitația va avea loc în data de 22 mai, la ora 10, la sediul societății“, a spus Tiberiu Drăgoiu, directorul SC Târguri și Oboare.

Prețul de pornire este de 270 de lei plus TVA. Greutatea unei lebede este cuprinsă între 10 și 20 de kg.

Costurile lunare pentru hrana celor 27 de lebede de pe lacul cetății ajung la 1500 de lei, a precizat sursa citată, adăugând că, pe timpul iernii, lebedele erau adăpostite la o familie din localitatea Sâmbăta de Sus pentru a trece cu bine peste perioada friguroasă.

Dintre cele 12 lebede care vor rămâne pe lacul din jurul Cetății Făgăraș două sunt negre.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.