Un tânăr medic făgărășean redeschide Compartimentul de Urologie după mai bine de 7 ani

 După ce mai bine de 7 ani, făgărășenii care aveau probleme urologice erau nevoiți să meargă la cabinetele particulare sau la Brașov pentru un consult de specialitate, acum această problemă a municipiului s-a rezolvat. Un medic urolog a ajuns la Spitalul din Făgăraș și dorește să resusciteze alături de conducerea unității,  Compartimentul de Urologie pe care a fost pus lacătul ani de zile. Este vorba de dr. Paul Receanu, un tânăr medic făgărășean.

În contextul în care tot mai mulți medici și asistente medicale aleg să plece peste hotare pentru un salariu mai mare, sunt și medici care decid să rămână acasă și să-și pună cunoștințele  în ajutorul pacienților. Medicul Paul Receanu este un tânăr făgărășean și a ales să se reîntoarcă acasă pentru a profesa. Are 34 de ani, este specialist în Urologie și a terminat Facultatea de Medicină de la Sibiu, iar rezidențiatul la Târgu Mureș.

Ca orice început, gândurile sunt pozitive, vreau să-mi concentrez activitatea pe două planuri și în principal pe prevenție, respectiv să existe o cursivitate în ceea ce privește venirea pacienților la un consult urologic, în special peste vârsta de 50 de ani când se recomandă să vină la un consult. În ceea ce privește resursele pe care spitalul le are, respectiv aparatul de litotrițiere extracorporeală, să putem să reobținem avizele și să îl punem în funcțiune. De asemenea, intenția mea este să aduc și endourologia la Făgăraș. Târgu Mureș este un centru care chiar a făcut pregătire pentru țară în ceea  ce privește endourologia, respectiv o intervenție mai puțin decât minim invazivă, se pătrunde pe căile naturale și se rezolvă tot ceea ce se poate din patologia urologică“, ne-a declarat dr. Paul Receanu, medic specialist urolog.

În acest moment  se desfășoară lucrări de modernizare al cabinetului din Policlinică, asta pentru ca în cel mai scurt timp să înceapă activitatea.

„Din punct de vedere uman am întâmpinat o atitudine  foarte pozitivă a întregii conduceri, a personalului, am fost foarte, foarte bine primit. Colegii, sigur, cei de pe chirurgie din care fac și eu parte integrantă și chiar din partea primăriei am văzut că este un interes și o preocupare privind asigurarea unei locuințe“, ne-a mai spus dr. Paul Receanu.

Și nu este singurul medic nou care a ajuns la spitalul din orașul nostru. Dr. Mehedințu Alexandru, medic specialist Radiologie, la fel făgărășean, face parte din noua echipă din spital.

De asemenea din noua echipă de medici sosiți la Făgăraș mai fac parte:

– Dr. Cămărașu Ioan Florin – medic specialist Pneumologie

-Dr. Petrescu Gabriela – medic specialist Nefrologie

– Dr. Păunescu Silviu – medic specialist Anatomie  Patologică

– Dr. Marcel Nicula – medic specialist ATI

 • Coza Răzvan – medic specialist Ortopedie
 • Nicolescu Paul Alexandru- medic specialist Ortopedie

În perioada următoare, vom încerca să stăm de vorbă cu fiecare din medicii noi de la Făgăraș.

 

One thought on “Un tânăr medic făgărășean redeschide Compartimentul de Urologie după mai bine de 7 ani

 • Cristina
  februarie 28, 2017 la 10:03 am
  Legătură permanentă

  Bafta! Apreciem cand vedem ca lucrurile se misca, chiar si noi cei care suntem departe de acasa!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.