Primăria Voila începe să arate a PRIMĂRIE
Omul gospodar se vede încă de când îi calci pragul casei. Cam așa se întâmplă și în comunele Țării Făgărașului. Una din cărțile de vizită ale unei comune este instituția primăriei. Majoritatea clădirilor unităților administrativ teritoriale au fost modernizate din anii trecuți, însă sunt și primării unde nu s-a ridicat un pai. Un astfel de caz era și la Voila unde clădirea primăriei era frecvent arătată cu degetul din acest punct de vedere. Acum, însă situația se va schimba pentru că de câteva luni se lucrează intens la modernizarea clădirii.
Deși suntem în secolul 21 când utilitățile nu ar trebui să mai reprezinte un lux, la Primăria din Voila s-a făcut focul cu lemne în sobe până nu demult. Odată cu schimbarea conducerii primăriei, una din lucrările demarate a fost achiziționarea a unei centrale pe lemne și modernizarea rețelei de apă caldă și căldură.
„Era încălzire cu lemne când am venit la conducerea primăriei. Se făcea focul cu lemne în sobe. Era strict necesar modernizarea unui sistem de încălzire. Am achiziționat o centrală modernă și am instalat-o într-o încăpere pe care am amenajat-o conform cerințelor: cu ușă, geam, tavan rezistent la incendiu timp de o oră și jumătate, cu rezervoare de 4 tone de apă. Dacă se întâmplă să se ia curentul nu îngheață instalația“, ne-a spus primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.
În plus, o lucrare necesară este și cea de recompartimentare a birourilor primăriei. Serviciile care deservesc oamenii vor fi mutate la parterul instituției, iar celelalte la etaj. De asemenea, cu această ocazie va fi modernizată toată clădirea, lucrări absolut necesare care nu s-au mai făcut de zeci de ani.
„Nu s-au făcut lucrări de ani de zile, de exemplu aici la etaj toate grinzile au fost coapte, era mucegai, plus că în majoritatea birourilor de la etaj ploua. Acum totul va fi modernizat, inclusiv vom recompartimenta birourile. Aceste lucrări sunt foarte necesare pentru că clădirea primăriei este mare, dar nu are utilitatea corespunzătoare, în sensul că toate birourile sunt mari și trebuie recompartimentat tot. Serviciul de Impozite și Taxe va fi mutat jos pentru că e normal pentru că vin și oameni în vârstă și nu e normal să urce scările până la etaj, Relațiile cu Camera Agricolă vor fi mutate jos. În parte de sus a primăriei vor fi juristul, contabilitatea, primarul. Celelalte servicii vor fi amplasate la primul nivel ca să fie accesibile oamenilor“, ne-a mai spus Gheorghe Osalciuc.
În același timp, muncitorii lucrează de zor și pentru amenajarea spațiului din fața Primăriei. Asta pentru că în curând se va amenaja intrarea principală din dreptul Drumului Național 1. Acolo, va fi amenajat un trotuar, dar și o rampă pentru persoanele cu dizabilități.
Wow, super, isi fac lor de toate. Pacat ca in satele comunei e jale. Stam in Dridif : drum neasfaltat, fara gaz, caminul cultural e distrus, cei de la primarie nu dau titlurile de proprietate la oameni, bonurile pentru lemne pe 2016 au venit doar la cei cu relatii (inca mai sunt 70 in sat fara lemne) etc.