Vizită importantă, astăzi la Făgăraş!

hpim2573În prima parte a zilei de astăzi, 23 noiembrie, a sosit în vizită la Făgăraş o delegaţie compusă din studenţi şi militari din cadrul Colegiului Naţional de Apărare, de la Bucureşti. Oaspeţii se află într-o vizită de studiu prin mai multe localităţi şi obiective strategice din ţară, iar una din opriri a fost chiar în municipiul nostru. Militarii de carieră şi cei în devenire au fost primiţi de oficialităţile locale în incinta Cetăţii Făgăraşului. Aceştia au fost invitaţi să facă un circuit al muzeului “Valer Literat”, iar la final au primit câteva materiale de promovare a cetăţii noastre, dar şi a zonei Făgăraşului.

 “Suntem la Făgăraş cu un  grup de studenţi de la Colegiul Naţional de Apărare. Suntem într-o călătorie de studii pe care o facem împreună cu aceştia, încercând să le prezentăm instituţii locale din sectorul public de securitate şi apărare, şi totodată, vrem să le prezentăm şi aspecte din istoria poporului român. Este un moment deosebit de important pentru că ne aflăm acum la Cetatea Făgăraş, pentru că avem posibilitatea să cunoaştem istoria locală, să cunoaştem mai multe despre Ţara Făgăraşului. De aici, ne vom deplasa la Sibiu, unde vom avea alte întâlniri, la instituţiile locale, la cele ale securităţii şi apărării, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la Academia Forţelor Terestre, şi apoi vom pleca la Craiova. Călătoria noastră durează o săptămână, şi vizita la aceste obiective considerăm că va contribui, din plin, la îndeplinirea obiectivelor cursului pe care îl avem noi. Avem studenţi tineri, proveniţi din toate domeniile sectorului de securitate şi apărare. O treime dintre ei sunt militari, iar două treimi sunt studenţi civili, proveniţi din ministere şi agenţii ale statului, responsabile cu securitatea şi apărarea. Încercăm să le oferim o perspectivă teoretică, dar şi practică, a modului în care, în ţara noastră, este destinată securitatea şi apărarea atât la nivel central, cât şi la nivel local”, a declarat comandor prof. univ. Ioan Crăciun, directorul departamentului de Securitate şi Leadership, din cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

 

cetateDelegaţia de la Bucureşti a fost însoţită de consilierul judeţean originar din Făgăraş, Mihai Popa.

„Mă aflu astăzi aici pentru că sunt în oraşul meu natal, şi am plăcerea să însoţesc o delegaţie formată din cursanţi ai Colegiului Naţional de Apărare, delegaţie condusă de comandor prof. univ. Crăciun. Cred că este un lucru excepţional, din punct de vedere al traseului pe care îl au aceştia în ţara noastră, că a fost inclusă o oprire şi la Cetatea Făgăraşului. Este un obiectiv cu care ne mândrim şi pe care dorim să îl promovăm. Astăzi, instituţii importante ale statului găsesc aici, la Făgăraş, un obiectiv de importanţă naţională şi importanţă europeană. Chiar şi numai pentru acest motiv, consider că am făcut un pas în plus pentru promovarea Cetăţii Făgăraşului şi a Ţării Făgăraşului”, afirmă av. Mihai Popa, consilier judeţean PSD şi candidat la Camera Deputaţilor.

 

Vizita de astăzi schimbă puţin percepţia celor de la centru despre zona noastră, aducând un plus pentru promovarea imaginii Cetăţii Făgăraşului.

hpim2599„Avem astăzi la Făgăraş o delegaţie de la Colegiul Naţional de Apărare. Ne bucurăm că, în cadrul seminariilor din ţară, au ales şi Cetatea Făgăraşului. Noi trebuie să fim primitori şi să arătăm că Cetatea Făgăraşului, este o cetate necucerită niciodată, şi că avem un patriotism local, în contextul viitoarei reorganizări teritoriale. Noi suntem o microregiune bine delimitată în Ţara Făgăraşului, şi trebuie să ştie toate instituţiile statului că aici suntem oameni care, din punct de verdere al guvernării, suntem capabili să ne gestionăm singuri. Întotdeauna suntem deschişi să primim astfel de delegaţii, pentru a demonstra din discuţii că noi aici suntem oameni de un patriotism deosebit şi că avem capacitatea de autoguvernare”, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Sucaciu.

Mai mult decât încântaţi de căldura şi prietenia cu care au fost primiţi, comandanţii au oferit gazdelor două plachete, una directorului muzeului, Elena Băjenaru, şi cealaltă primarului municipiului, Gheorghe Sucaciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *