Peste 80% din străzile din Comăna sunt asfaltate

 12790990_793071377491815_1782348105582395885_nVremea s-a încălzit, aşa că gospodarii comunelor au început treaba. La Comăna au demarat lucrările de asfaltare şi de reabilitare a trotuarelor, podeţelor şi rigolelor. Deja, mai toate uliţele au devenit străzi, iar noroiul este o amintire pentru sătenii din comună. Până în momentul de faţă, peste 80% din străzile comunei au fost asfaltate.

În această perioadă au început lucrările de modernizare a unei străzi din Comăna de Jos.

„Facem demersurile finalizării străzii Peştelui din Comăna de Jos; anul trecut am turnat covorul asfaltic şi apoi vremea nu ne-a mai permis să finalizăm. Acum, pentru că vremea s-a îndreptat, executăm rigolele betonate şi trotuarele pe ambele părţi şi apoi strada este finalizată“, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Nu este singurul şantier din comună, pentru că se va lucra pe mai multe fronturi: în Crihalma şi în Comăna de Sus au fost demarate lucrările de reabilitare a străzilor , trotuarelor şi rigolelor de apă pluvială.

„Mai avem în proiect să asfaltăm strada Ciocrac din Crihalma, cu tot ce înseamnă asfalt, căi de acces la intrări în curţi, rigole, podeţe şi trotuare. Acelaşi lucru va fi făcut şi pe strada Vrânceştilor din Comăna de Sus “, a mai spus primarul comunei.

Fără case inundate

12802967_793071380825148_8983281489008166789_nO problemă cu care se confruntă sătenii din Comăna de Sus, în special cei care locuiesc pe strada Fâşu, va fi rezolvată. Acestora li se inundau curţile şi casele ori de câte ori ploua abundent. Pe uliţa pe care locuiesc curge un pârâiaş, iar de câte ori venea apa mai mare, gospodăriile erau inundate. În acest an vor scăpa de această problemă.

„Vom regulariza strada Fâşu din Comăna de Sus. E o stradă cu nişte particularităţi mai deosebite, cum se spune curge apa pe stradă. A fost foarte complicat pentru că a trebuit să găsim specialişti care să întocmească un proiect corespunzător, ca să facem o lucrare bună  pentru ca să nu mai existe riscul să intre apa în curţi când sunt ploile mari. Aşadar, am făcut proiectarea şi acum o să trecem la execuţie“, a mai spus Viorel Grusea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *