Coronavirus. La Șinca Nouă sunt 45 de persoane autoizolate, niciuna carantinată sau pozitivă

Administrațiile publice locale din Țara Făgărașului iau toate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cetățenilor cu noul coronavirus. La Șinca Nouă, în această dimineață a avut loc o nouă ședință operativă cu cei responsabili din cadrul Primăriei, în cadrul căreia s-a discutat despre noile reguli impuse prin Ordonanța militară nr. 4. La Șinca Nouă, în momentul de față sunt 45 de persoane autoizolate, niciuna carantinată și nicio persoană bolnavă.

Am identificat din nou riscurile noastre și sunt trei direcții. Una este că luptăm să convingem o parte din populație să nu mai facă vizite cu alți localnici din alte sate și mă refer aici la comunitatea de romi. De asemenea, în această ordonanță s-a lămurit situația cu șoferii de tiruri, pentru că aici eram expuși și acum o să mergem pe la toți șoferii din sat să le arătăm Ordonanța și să vedem ce hotărăsc, pentru că au trei posibilități: carantinarea în spații puse la dispoziție de către angajator, izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se „gospodăresc, sau singuri, în alt spațiu locativ disponibil, carantinarea la cerere, în spațiile puse la dispoziție de autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării. În această dimineață, mi-am dat seama că mai avem o potențială vulnerabilitate pentru că avem peste 30 de persoane care lucrează în sistemul sanitar și după cum văd în spitale riscul de contaminare în  este mult mai mare. O să vorbesc și cu aceste persoane, să aibă grijă, să-și ia toate măsurile de protecție. În rest, lucrurile sunt sub control, lumea e liniștită, nu avem cazuri, mulțumesc lui Dumnezeu. Izolați sunt 45, dar primii 10 ies, azi e ultima zi de autoizolare pentru aceștia. În carantină nu avem“, ne-a declarat Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

Au fost identificate și persoanele vârstnice, peste 65 de ani, dar potrivit primarului, acestea au aparținători.

Persoanele vârstnice le-am identificat pe toate, merg și azi pe la ele, dar toată lumea are aparținători și mergem pe omenie și pe funcționarea normală a comunității. Vom da sprijin dacă sunt cazuri, dacă e o problemă și cineva în vârstă nu are cine să-l ajute, am și ajutat și până acum, dar în mod normal funcționăm așa creștinește, fiecare să aibă grijă de ai lui, dar și de alții. Mă bucur pentru că așa se verifică și solidaritatea umană.“, a mai spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.