Lista IŞJ: Cine merge la şcoală în judeţul Braşov

Update

Urmare a reevaluării scenariilor pe localități, în funcție de incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV2, Prefectura Brașov a declarat ieri, 4 februarie șase localități din județul Brașov, unde acest indice depășește 3 la mia de locuitori, în scenariul roșu: Beclean, Codlea, Ghimbav, Prejmer, Sânpetru și Șoarș.

În conformitate cu legislația în vigoare, indiferent de evoluția incidenței infectărilor la mia de locuitori în următoarele zile, pentru aceste șase localități reevaluarea se va face la 14 zile de la declararea acestora în scenariul roșu. Astfel, cele șase localități rămân în scenariul roșu după cum urmează:

  • Beclean          până în 06.02.2021
  • Codlea            până în 13.02.2021
  • Ghimbav        până în 12.02.2021
  • Prejmer          până în 14.02.2021
  • Sânpetru        până în 12.02.2021
  • Șoarș              până în 13.02.2021

Pe cale de consecință, situația prezenței fizice a copiilor/elevilor la cursuri începând cu 8 februarie se modifică astfel:

lista isj bun

lista isj bun2

 

Stire initiala

Peste 60.000 de copii şi elevi din cei 86.000 şi peste 5.200 de cadre didactice din cele 6.100 se reîntorc în şcolile județului Brașov, cu prezenţă fizică, începând cu 8 februarie. Anunţul a fost făcut, ieri, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, care au inventariat efectivele de copii/elevi şi profesori care revin fizic în unităţile şcolare începând cu 8 februarie 2021. Asta pentru că fiecare localitate deschide într-un anumit scenariu, în funcţie de câţi infectaţi cu Covid sunt acolo.

În lista făcută publică de ISJ Brașov, în două comune din Țara Făgărașului, apare că copiii nu vor începe școala, localitățile respective apărând ca fiind în carantină. De asemenea, comuna Sâmbăta de Sus apare în scenariul roșu. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Brașov, această listă cu scenariile din județ a fost întocmită  după raportarea făcută de DSP din data de 1 februarie 2021.

Totuși, astăzi, lista va fi actualizată, cu raportarea DSP din 4 februarie, când Becleanul și Șoarșul apar în scenariul roșu, ceea ce permite participarea elevilor din învățământul preșcolar și primar la cursuri iar comuna Sâmbăta de Sus, în scenariul galben, ceea ce înseamnă că în plus și elevii din clasa a VIII-a vor merge la școală.

Scenariul verde: localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie – toate școlile se deschid fizic

Scenariul galben: între 1-3 la mie rată de infectare – merg copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a

Scenariul roșu: între 3-6 la mie rata de infectare, copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar merg la cursuri, ceilalți trec în online.

lista isj bv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *