Sărbătoarea Marii Uniri în comuna Beclean

foto: arhivaLocuitorii comunei Beclean îmbracă haine de sărbătoare și cu mic, cu mare vor sărbători așa cum se cuvine Marea Unire. După slujba de hram a bisericii din sat, din 15 august, oamenii sunt așteptați la evenimentul ce va avea loc, de la ora 16.00, la prundul râului, lângă biserica din satul Beclean.

Pe scena amenajată acolo, vor urca rând pe rând interpreți de muzică populară, dar și ansambluri folclorice din Țara Făgărașului și nu numai. Oaspeți de onoare sunt copiii Grupului din comuna Ștefănești din Republica Moldova iar invitat special interpretul Sebastian Stan.

„Colegii din Primăria Beclean au scris un proiect și suntem finanțați  de Consiliul Județean Brașov, prin Centrul Cultural Reduta, pentru a face un eveniment cultural care să marcheze Centenarul Unirii. Pentru programul artistic propus, ne bazăm pe Ansamblul Folcloric Junii Becleanului de pe Olt și pe prietenii noștri de la Becleanul de pe Someș, pe ansamblurile din Țara Făgărașului cum ar fi cei de la Lisa, dar și de la Prejmer, Săcele, unde și noi am evoluat cu grupul vocal și cu ansamblul folcloric. De asemenea, Grupul Vocal din  Beclean va evolua cu un obicei de nuntă. Vom avea oaspeți de onoare pe copiii din Republica Moldova, din comuna Ștefănești, Raionul Ștefan Vodă, însoțiți de cadre didactice și de primărița de acolo, comună cu care noi suntem înfrățiți. Vor fi interpreți de muzică populară din Țara Făgărașului și un interpret mai special, Sebastian  Stan, cât și  Orchestra Ansamblului Folcloric Junii Becleanului de pe Olt. Alături de Primărie, ca de obicei este și Școala din Beclean și Biserica din Beclean, chiar Consiliul Parohial se implică printr-o mică cofinanțare la proiect.“, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean. 

Autoritățile vor să facă o tradiție prin organizarea acestui eveniment în 15 august, mai ales că și biserica din sat are hramul Adormirea Maicii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *