Campanie de promovare ce are ca obiectiv conștientizarea comunității privind consecințele propagării mesajelor anti rome, generatoare de ură rasială, în contextul dezvoltării echitabile a societății românești

O activitate  importantă din cadrul proiectului  „Romi pentru România“ este cea privind campania de promovare, campanie ce are ca principal obiectiv conștientizarea comunității, în ansamblul ei, privind consecințele propagării mesajelor anti rome, generatoare de ură rasială, în contextul dezvoltării echitabile a societății românești. Reamintim că Asociația Romilor din Făgăraș a câștigat un proiect finanțat de Agenția Națională a Romilor și cofinanțat și de Primăria Făgăraș.  Are o valoare de 150.000 lei din care 130.000 lei vin de la Agenția Națională pentru Romi iar 15.000 lei vor fi din partea Primăriei Făgăraș. 

Campania de promovare se va implementa la nivelul celor 12 comunități de romi din județul Brașov, în perioada mai – septembrie 2024, și va avea ca principal obiectiv conștientizarea comunității, în ansamblul ei, privind consecințele propagării mesajelor anti rome, generatoare de ură rasială, în contextul dezvoltării echitabile a societății românești.

În perioada mai – septembrie 2024,  se vor realiza un număr de 12 podcasturi cu 12 persoane de etnie romă din județul Brașov și din România care au contribuit la dezvoltarea societății românești, în domeniile: educație, sănătate, cultură, arte și meserii, dezvoltare comunitară și administrație publică. Aceste podcasturi vor avea o durată de cca. 30 de minute fiecare și vor fi găzduite de o persoană din domeniu. Toate podcasturile vor fi distribuite pe rețelele de comunicare online: (Facebook, Instagram, Tik-Tok, You Tube) ale solicitantului, dar și a partenerilor media contractați în cadrul proiectului.

foto: arhiva Partida Romilor Pro-Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *