Infractorii profită de sezonul vacanțelor și vin cu „oferte de nerefuzat”
- Verificați site-urile web înainte de a face rezervări.
Multe site-uri ar putea părea legitime, când, de fapt, nu sunt. Un site sigur ar trebui să aibă o adresă URL care începe cu „https”, lucru ce poate fi verificat căutând simbolul în formă de lacăt în bara de adrese. Recenziile pot reprezenta, de asemenea, un indiciu util, deoarece arată dacă alți utilizatori au avut experiențe pozitive sau negative pe site-ul respectiv.
- Alegeți o agenție de turism de încredere.
Alegerea unei agenții de turism licențiate, cu o reputație bună și cu o prezență online solidă este un element cheie pentru o vacanță liniștită. Din nou, recenziile pot ajuta la luarea unei decizii în acest sens, dar și prietenii sau familia pot oferi recomandări. Este de preferat, de asemenea, să vă informați despre agenții din mai multe surse, nu doar de pe site-urile acestora.
- Fiți atenți la ofertele speciale.
Deseori apar pe internet oferte de vacanță care par prea bune ca să fie adevărate – cel mai probabil acestea reprezintă înșelătorii. Infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele şi a le fura banii sau informațiile personale. Fiți sceptici față de ofertele care promit cazare de lux la prețuri foarte mici sau excursii gratuite