Peste 650 de membri ai comunităților aparținând minorităților naționale, beneficiar ai proiectului „Romi pentru România“

Asociația Romilor din Făgăraș a câștigat un proiect finanțat de Agenția Națională a Romilor și cofinanțat și de Primăria Făgăraș.  Are o valoare de 150.000 lei din care 130.000 lei vin de la Agenția Națională pentru Romi iar 15.000 lei vor fi din partea Primăriei Făgăraș. Obiectivul general al proiectului propus este: promovarea valorilor identitare și culturale ale minorității romilor prin creșterea vizibilității contribuției romilor din județul Brașov, la dezvoltarea societății românești.
Proiectul își propune să sprijine împuternicirea a 656 de membri ai comunităților aparținând minorităților naționale, dintre care 560 romi, folosind o abordare de „jos în sus” în care cetățenii de etnie romă se află în centru, ei învățând să contribuie activ la dezvoltarea și promovarea contribuției minorităților în procesul de modernizare a societății românești.

Img 20240603 173844Proiectul se numește „Romi pentru România“ și este un proiect pe care Asociația Romilor din Făgăraș l-a depus în luna martie 2024. Proiectul este câștigat și finanțat de Agenția Națională pentru Romi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Făgăraș, care va și cofinanța proiectul cu suma de 15.000 lei, conform Hotărârii Consiliului Local din data de 30 mai 2024. Proiectul se implementează în întreg județul Brașov, cu preponderență în Municipiul Făgăraș. Ca beneficiari direcți ai acestui proiect sunt peste 600 de persoane, atât cadre didactice, cât și părinți, adulți, cât și copii de la grădiniță până la facultate. Activitățile se vor desfășura în perioada mai- septembrie 2024. Are o valoare totală de 150.000 lei, iar din care 15.000 lei, așa cum vă spuneam, sunt cofinanțare de la Primăria Făgăraș și 135.000 lei de la Guvernul României, prin Agenția Națională pentru Romi. “, ne-a spus Ionuț Androne, coordonator proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *