IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului a fost prezent duminică, la Hurez

Img 8666Comunitatea din satul Hurez a îmbrăcat duminică, 2 iunie, haine de sărbătoare. La biserica din localitate a ajuns Înaltpreasfințiul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, pentru a sfinți monumentul eroilor, din curtea locașului de cult, monument care a beneficiat de lucrări importante de restaurare.

Este o zi importantă astăzi. Înaltpreasfințitul a venit să binecuvânteze osteneala credincioșilor din parohia Hurez, care împreună cu conducerea Primăriei Beclean, am pus umăr lângă umăr și s-a restaurat monumentul eroilor, pentru că eroii trebuie să-i cinstim pentru că dacă nu erau ei, nu mai puteam noi astăzi să trăim în libertate și nu puteam să avem multe realizări pe care le avem în ziua de astăzi. Mulțumim Înaltpreasfinției că a binevoit să vină în satul Hurez, mulțumim conducerii Primăriei Beclean pentru osteneala și sprijinul pe care l-a acordat comunității noastre, mulțumesc tuturor credincioșilor care au îmbrăcat costumele populare, deși este o zi călduroasă, la această zi de bucurie a satului nostru“ , ne-a spus pr. Marius Cristian Neagu, paroh Hurez.

Mitropolitul Ardealului a sfințit și o icoană, cu Maica Domnului, aflată în biserica din sat. Tot în cadrul ceremonialului religios, IPS Laurențiu Streza a înmânat diplome de cinstire membrilor din Consiliul Parohial.

Img 8667O mare cinste ne-a făcut Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, pentru că deși are agenda plină, cu mult timp înainte, s-a ostenit să vină și la Hurez, pentru că în urmă cu ceva timp împreună cu părintele paroh de la Hurez am vorbit cu Înaltul și ne-a asigurat că în momentul când finalizăm reconstrucția monumentului, o să vină la Hurez. S-a ținut de cuvânt. Ne-am mobilizat cu toții, cu mic, cu mare, împreună cu credincioșii din Hurez, cu credincioși din comuna Beclean, îmbrăcați, unii dintre ei, în straie de sărbătoare, așa cum se cuvine și ne bucurăm mult că putem cinsti memoria înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru binele nostru de acum. De asemenea și icoana Maicii Domnului, o icoană specială care este în biserică în Hurez, adusă de o familie de credincioși, a fost sfințită și aceasta. Sunt convins că Maica Domnului și cu fiul Iisus Hristos ne va ajuta în cele toate bune ale noastre.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

 

Img 8666 Img 8654 Img 8653 Img 8649 Img 8645 Img 8643 Img 8637 Img 8635 Img 8630 Img 8626 Img 8619 Img 8616 Img 8614 Img 8611 Img 8609 Img 8604 Img 8596

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *