Măsuri luate în cazul mai multor blocuri degradate din orașul Victoria

Administrația locală a orașului Victoria a început să caute soluții încă din urmă cu 3-4 ani în cazul unor blocuri sau clădiri degradate, care au devenit focar de infecție. Unul din acestea este cel situat chiar la intrare în orașul Victoria.

Camelia CresaEste o vorbă că haina curată spune multe despre om. Tot așa este și cu un oraș. Dacă de la intrare vezi o clădire dărăpănată, gândul te duce automat că tot orașul e la fel. Pe acest considerent, am vrut să schimbăm fața orașului prin reabilitarea clădirilor degradate sau prin dărâmarea lor.

Am început cu blocul de la intrarea în oraşul Victoria, dinspre Ucea de Sus, care la preluarea mandatului meu avea alt proprietar. Un proprietar, care l-a lăsat în paragină, până s-a transformat în focar de infecție. Blocul devenise vedetă în oraş şi era folosit pe post de container de către oricine avea ceva de aruncat.

Fb Img 1716826575587Ca să îl determinăm să îl renoveze, i-am crescut impozitul fostului proprietar cu 400% prin Hotărâre de Consiliu Local, după ce anterior i-au fost aplicate amenzi de 30.000 de lei. Acesta a decis să vândă blocul şi să-l lase în seama cuiva care vrea să se ocupe de el. Noii proprietari au îmbunătățit considerabil situația și lucrează la reabilitare.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Un alt imobil va fi dărâmat iar pe terenul liber vor fi construite locuințe noi ANL.

„Blocul de pe strada Salcâmilor avea aceeași soartă a degradării. Cu 18 ani în urmă a fost predat către ANL, dar, din păcate, expertizele tehnice au arătat că este prea afectat și nu mai poate fi menținut. Agenția Națională pentru Locuințe ne-a predat blocul înapoi să degajăm terenul. După ce eliberăm zona, cei de la ANL vor construi tot acolo locuințe noi și moderne pentru tineri. Așa că ne-am apucat de treabă!“, a mai spus Camelia Bertea.

O lucrare importantă de renovare este cea a clădirii unde își desfășoară activitatea Serviciul Fiscal din Victoria.Și această clădire era degradată.

Nu în ultimul rând, imobilul din centru unde se află acum Serviciul Fiscal Orășenesc Victoria va fi reabilitat. Clădirea, situată pe două niveluri, are un proprietar privat la parter ( care a fost de acord să repare) iar noi deținem o parte din etaj. Pentru reparația ei deja am alocat bani, iar în vara aceasta va intra în lucru.

În toate cele trei cazuri am luat atitudine pentru a îmbunătăți imaginea orașului, pentru a înlătura focarul de microbi sau pentru a demara reabilitarea. La aceste clădiri se mai adaugă încă 9 blocuri din oraș, ale căror fațade nu ne făceau cinste. Ele vor fi eficientizate energetic cu fonduri europene, iar, pe lângă aspectul modern, vor deveni confortabile, călduroase și îi vor scuti pe proprietarii apartamentelor de costuri însemnate la energie.“, a mai spus primarul orașului Victoria.

Fb Img 1716826573174 Fb Img 1716826577976 Fb Img 1716826580214 Fb Img 1716826598136 Fb Img 1716826592878 Fb Img 1716826584359

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *