Ursul care a atacat în Victoria, de negăsit

A fost panică ieri în orașul Victoria după ce doi copii și un adult au dat nas în nas cu un urs adult coborât din pădure. În goana sa prin oraș, speriat de câini, animalul sălbatic le-a și provocat  câteva răni minore, dar mai ales, o sperietură soră cu moartea. Din cele relatate, un bărbat de 65 de ani, în timp ce ieșea din curtea locuinței, a fost zgâriat de urs.  În timp ce alerga, ursul a mai sărit peste o fetiță de 4 ani și  un băiețel de 3 ani. Copiii au primit îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat alte investigații. Între timp, ursul nu a mai fost găsit.

„Ursul nu a mai fost găsit. Am făcut un proces verbal cu cei de la Asociația de vânătoare, cu poliția și urmează ca noi să facem o adresă către Ministerul Mediului și la Brașov pentru extragerea ursului din teritoriu. Pe Strada Policlinicii, către Viștea de Sus, de acolo a luat-o pe lângă biserică, pe Strada Mihai Eminescu și de acolo a și ieșit pe partea de sus a orașului. Probabil a fost încolțit de niște câini, pentru că el a venit speriat și a găsit intrarea în oraș liberă. Pe urmă a luat-o pe strada Muncii iar de acolo spre râu. Întâlnirea dintre urs și oameni a avut loc în zona Policlinicii. Acolo, o femeie stătea cu cei doi copilași, era cu spatele, moment în care a venit ursul și a sărit peste ei. Ea nici nu l-a văzut, era speriată, nici nu i-a venit să creadă. Pe fata a atins-o cu ghearele și i-a făcut o rană la cap și pe copil, dacă l-a atins puțin pe frunte.”, ne-a spus  Gheorghe Cristian, primarul oraşului Victoria.

În goana de pe străzile orașului, ursul a întâlnit și un bărbat care ieșise în fața porții.

„Pe urmă a dat peste alt cetățean, pe strada Muncii, a ieșit din curte și a rămas blocat. Ursul l-a împins, a căzut, i-a sfâșiat din haine și cineva a venit de acolo  iar ursul s-a speriat și a fugit. Și a luat-o pe râu în jos. Au venit vânătorii, cu câinii să-i ia mirosul, să-l descopere pe unde e.”, ne-a mai spus  Gheorghe Cristian, primarul oraşului Victoria.

În urmă cu doi ani a mai fost semnalată prezența urșilor în orașul Victoria însă atunci nu au fost semnalate incidente.

Publicată de Marius Muntean pe Duminică, 20 octombrie 2019

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.