Vremea se răcește începând de miercuri și revin ploile

ANM anunță răcirea bruscă a vremii, precum și ploi, începând de miercuri, după două zile cu temperaturi maxime de 26-28 de grade.

După jumătatea lunii mai, sunt estimate din nou temperaturi de până la 18 de grade, în mai multe zone ale țării. Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 6-19 mai, în fiecare regiune a țării.

Astfel, în Transilvania, primele două zile din interval (6 şi 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24…25 de grade, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 şi 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 şi 18 grade.

Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca uşor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai şi în zilele de 8 şi 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile şi în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *