Un tânăr făgărășean, campion național la juniori I

David3Un tânăr făgărășean face performanță și promite mult pentru handbalul românesc. David Comanici, la doar 16 ani a obținut pentru al doilea an consecutiv titlul de campion național. Deși de trei ani activează la un club din București, tânărul handbalist a debutat și a făcut primii pași în acest sport la Clubul Sportiv Municipal Făgăraș, iar antrenor i-a fost Cătălin Ivan, care se mândrește acum de rezultatele fostului elev. 

David2În perioada 16-21 aprilie, a avut loc la Mioveni finala Campionatului National de handbal juniori 1, competiție la care au luat startul 8 echipe, cele mai valoroase din tara. În finala mare s-au întâlnit echipele CSU Suceava și TEC București, formații la care activează doi sportivi făgărașeni, Comanici David (TEC) și Dragoi-David Florin (CSU Suceava). Câștigătoarea a fost TEC București care s-a impus cu scorul de 32-30.

Făgărășeanul David Comanici, care joacă la TEC București, a obținut și titlul de campion national la juniori I.

Am început să joc handbal la vârsta de 9 ani. Nu am pe nimeni în familie care să fi practicat acest sport și nici altul. Am evoluat foarte mult și bineînțeles domnul Cătălin Ivan mi-a pus bazele, fără dânsul nu cred că aveam vreo șansă. De trei ani de zile, am plecat la București și am crescut foarte mult, am evoluat la un club privat în București, AHC Talentul Este Cheia. Și anul trecut am ieșit campion național la categoria mea de vârstă, la juniori III, 2008-2009, anul acesta la juniori I, 2005-2006 și sunt foarte fericit pentru că am luat un titlu la o categorie mai mare de vârstă, iar satisfacția este mult mai mare. Urmează turneul final la categoria mea de vârstă, la juniori II, anul acesta în iunie și ne batem acolo pentru medalia de aur. Sacrificiile sunt foarte mari, am plecat de la 13 ani de acasă, fără mama, fără tata, antrenamente zilnice, liceu. Pe viitor, vreau să continui cariera de handbalist și aș vrea să joc în Campionatul german, pentru că îmi place foarte mult“, ne-a spus David Comanici , jucător la TEC București.

David5David a început să joace handbal la mine, la Făgăraș, unde a evoluat trei ani. În clasa a VI-a a plecat la Steaua București, iar apoi l-au luat cei de la TEC București, iar actualmente este și component național de cadeți, chiar este titular pe post. Ne mândrim foarte mult cu el și îi dorim mult succes în continuare“, ne-a spus Cătălin Ivan, antrenor CSM Făgăraș.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *