Elevi cu care ne mândrim. Rezultate foarte bune pentru elevii Colegiului Național „Radu Negru“

Așa cum vă relatam și în alt articol, elevii Colegiului Național „Radu Negru“ ne fac mândri an de an prin rezultatele obținute de ei la olimpiadele și concursurile școlare. Pe lângă calificativele cele mai mari, care i-au dus pe unii dintre ei direct în competiție cu cei mai buni elevi din țară, elevii colegiului au obținut note foarte bune, în urma muncii și perseverenței lor, iar acest lucru i-a situat printre primii cei mai buni copii din județ. Astăzi, v-i prezentăm pe elevii care fac cinste colegiului, dar și Făgărașului, prin rezultatele obținute.

Img 20240422 Wa0014Marta Paroș  este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Radu Negru“ și nu este prima dată când face cinste instituției de învățământ cu rezultatele ei. Anul trecut, eleva s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba Română. Acum, a reușit să se situeze pe locul al doilea, însă nu este dezamăgită și spune că: „probabil că Dumnezeu a dorit să se califice altcineva, să se bucure de momentele extraordinare ale etapei naționale“. Marta este pasionată de lectură și deși este doar în clasa a VII-a a pierdut numărul cărților citite până la această vârstă.

,,O felicit pentru rezultatul ei, este un elev creativ, care are un simț al esteticului desăvârșit. Consider că atât motivația ei, cât și puterea de muncă, pasiunea pentru lectură, au adus-o în acest punct. O încurajez pentru că în luna mai va participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare, care se va desfășura la Iași“, a spus prof. Adina Lupu.

,,Sunt foarte fericită pentru rezultat. De la începutul anului m-am hotărât să fiu din nou printre primii la Limba și literature română. Așadar, am muncit foarte mult. Speram să se repete istoria și să mă calific la faza națională, însă rezultatul a venit pe nepregătite, am luat locul al II-lea. Probabil că Dumnezeu a dorit să se califice altcineva, să se bucure de momentele extraordinare ale etapei naționale. Eu am mai fost calificată la etapa națională anul trecut. Important este că eu sunt mulțumită de lucrarea pe care am făcut-o, am reușit să îmbin în mod plăcut literatura cu gramatica și m-am menționat pe podium. Mulțumesc părinților, doamnei profesoare și tuturor celor care m-au ajutat și au fost lângă mine.“, ne-a spus eleva Paroș Marta, din clasa  a VII-a B.

Img 20240423 113301Un alt elev remarcabil al liceului, care a demonstrat că dacă vrei, se poate, este eleva Alesia Balaban. Deși până în clasa a IX-a a studiat în Italia, Alesia a reușit să facă față cu brio în sistemul de învățământ românesc și chiar să se evidențieze și să obțină rezultate foarte bune. Alesia a reușit să obțină locul 3 la Olimpiada de psihologie.

Pe cât de fascinantă este psihologia, pe atât de dificil este studiul acestei materii. Alesia a dat dovadă și de consecvență, pentru că nu este la prima calificare, la etapa județeană, nu este pentru prima dată când obține un rezultat atât de bun la etapa județeană. Anul trecut a obținut locul al II-lea, acum locul al III-lea. Este un rezultat foarte bun, ne-am fi dorit, este adevărat, o calificare la nivel național și la psihologie, dar este un rezultat foarte bun. Ea este în sistemul nostru de educație doar din clasa a IX-a, înainte a studiat în Italia, eu cred că a făcut progrese extraordinare. Îi mulțumesc că a depus efortul și rezultatul a fost foarte bun“, spune prof. Ioan Orzea.

„Din 16 elevi de de la cele mai bune licee din Brașov, am reușit să obțin locul III la Olimpiada de psihologie. Este o materie destul de complexă, dar foarte frumoasă, a început să mă pasioneze din clasa a X-a. Doamna director Ioana Orzea m-a ajutat foarte mult să îmi îmbunătățesc fiecare lucrare. Tot ce am învățat la această olimpiadă mă va ajuta și pe viitor, vreau să urmez Facultatea de Psihologie“, ne-a spus Alesia Balaban, din clasa  a XII-a E.

Și Alesia Muntean, din clasa a X-a E a urcat pe podium la Olimpiada de engleză, faza județeană. Alesia, care ne-a mărturisit că limba engleză este o pasiune încă de când era mică,  a venit acasă cu premiul 2.

Img 20240423 Wa0003Am elevi minunați, suntem fericiți că, dintre copiii foarte buni care s-au prezentat la Olimpiada de limba engleză, Alesia, eleva mea din clasa a X-a E, a reușit să obțină singurul premiu – premiul al II-lea, aproape la limită de premiul I. S-a prezentat onorabil și la proba de baraj, suntem mândri, fericiți, m-a ascultat, sunt foarte mulțumită că s-a pregătit foarte serios pentru această olimpiadă. Și se vede acest lucru, a reușit prin seriozitate și muncă.“, a spus prof. Eugenia Bica.

„Olimpiada de limba engleză a fost complicată, având în vedere concurența, care este acum, mai ales că se vorbește la nivel global. Mi s-a părut o experiență interesantă, pentru că engleza a fost pentru mine o pasiune, de când eram mică. Faptul că am luat locul al II-lea la olimpiada județeană, pentru mine este un pas foarte mare în dezvoltarea și în învățarea acestei limbi.“, ne-a declarat Alesia Muntean, din clasa a X-a E.

Elevii colegiului făgărășean s-au evidențiat și la un concurs privind tradițiile și cultura noastră. Trei eleve au impresionat juriul cu proiectul lor despre satul Șona și au reușit să obțină locul 2 pe județ.

Img 20240423 Wa0004,,Împreună cu Cristiana, Alesia și Cătălina, am participat, în acest an, pentru prima dată, la un concurs interdisciplinar, care se numește ,,Cultură și civilizație în România’’, un concurs național, la care fetele au ocupat locul al II-lea. M-am bucurat să descopăr în ele dorința de muncă și, un lucru pe care foarte puțini îl mai fac în ziua de astăzi, cercetarea. Au fost nevoite să meargă pe teren, să discute cu oameni, să investigheze, și apoi să vină cu un proiect de conservare a patrimoniului național. Proiectul nostru s-a referit la satul Șona și a venit tot dintr-o dorință a lor. Este vorba de apartenența natală a uneia dintre fete și apoi a reușit să le atragă și pe colegele ei, în a cerceta și a veni cu acest proiect de cercetare a tradițiilor și a satului Șona, în special. Le felicit pentru toată munca depusă în aceste luni“, ne-a spus prof. Corina Drăgoi. 

Am ales satul Șona, întrucât este satul copilăriei mele, satul bunicilor mei. Am reușit să le conving și pe colegele mele, să alegem acest subiect. În Șona zilelor noastre nu mai sunt atât de mulți tineri, am vrut să arătăm că încă există speranță în sat, că se poate realiza ceva frumos și aici. Am făcut multe filmulețe, am intervievat oamenii din sat, am văzut tradiții, obiceiuri din sat și anumite atracții turistice. Ne bucurăm că am reușit să obținem premiul al II-lea și suntem foarte recunoscătoare doamnei profesoare pentru tot sprijinul.“, ne-a spus Păiș Cristiana, din clasa a X-a E.
Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest concurs, iar colega noastră ne-a implicat în acest concurs legat de Șona Chiar nu știam multe lucruri despre satul Șona și mi-a făcut plăcere să aflu atât de multe. Concursul a fost greu, am depus foarte multă muncă, începând de la fotografii, video, până la editat videoclipul. Când am prezentat videoclipul, am avut toate trei emoții foarte mari, dar nu ne-am gândit că vom obține locul al II-ea, am văzut și restul proiectelor și au fost foarte bune.“, ne-a spus Mailat Alesia, din clasa a X-a E

Mă bucur că am putut să particip la acest concurs, împreună cu colegele mele, a fost o experiență unicat, dar și distractivă. Am cunoscut oameni minunați din sat, care sunt cu suflet bun și și-au deschis porțile să ne primească în casa lor. Cu această ocazie, am aflat toate legendele, dar și istoria, poveștile locului. A fost minunat să cunoaștem acest sat, sper ca pe viitor să cunoaștem și alte localități, participând împreună la alte concursuri de gen“, ne-a spus Greavu Cătălina , din clasa a X-a E.

Cu premiul al doilea s-a întors acasă și eleva Teodora Popa, de la un concurs internațional de franceză.

Img 20240423 Wa0005„Nu voi spune după faptă și răsplată, ci, parafrazând, voi spune după muncă și răsplată. O felicit pe eleva mea, Teodora Popa, pentru premiul al II-lea, obținut la concursul internațional pentru elevi de liceu La Pleiade. Îi doresc succes în continuare, la fel de muncă muncă și perseverență în învățarea limbii franceze“, ne-a spus prof. Anca Negrilă.

Am ales limba franceză, tocmai pentru că este puțin diferită de a noastră. Limba franceză mi-a adus o noutate, mi s-apărut interesantă, așa că am dorit să învăț mai mult această limbă. Cu ajutorul doamnei profesoare, am reușit să obțin un rezultat foarte bun, cu care mă mândresc. A fost o experiență, nu a fost ușor, a fost prima mea experiență. Am muncit mult în ultimele săptămâni, dar munca a dat rezultate“, ne-a spus Teodora Popa, din clasa a X-a B.

Pe podium s-au situat elevii colegiului și la Olimpiada de istorie. Răzvan Barbu a obținut locul doi, iar Ioan Oană, locul trei.
Img 20240423 Wa0006Am participat la faza județeană a olimpiadei de istorie cu doi elevi. La clasa a VIII-a Răzvan Barbu, care a obținut locul al II-lea și a fost chiar la limită de premiul I. Și Oană Ioan Nicolae, care a obținut locul al III-lea. Mă bucur pentru ei, fiind în clasa a VIII-a, și-au alocat timp și pentru o istorie, o materie foarte frumoasă, dar care necesită studiu mult. Mă bucur că am avut privilegiul să lucrez cu acești copii minunați“, ne-a spus prof.  Ionel Dadu.

„Am participa la olimpiada de istorie, faza județeană și am obținut locul al III-lea. Concursul a fost destul de greu, numărul concurenților a fost mare, dar am reușit, datorită pasiunii mele pentru istorie și ajutorului primit de la domnul profesor. Acesta și-a dedicat timpul pentru a ne ajuta în reușita noastră“, ne-a spus Ioan Oană, din clasa a VIII-a B.

Am participat la Olimpiada de istorie, etapa județeană, și am obținut locul al II-lea, la o mică diferență de primul loc. Aș fi putut face contestație, însă, din motive personale, nu am reușit să fac acest lucru. Sunt mulțumit de rezultat, doresc să mai particip la olimpiade și pe viitor și să ajung la națională.“, ne-a spus Răzvan Barbu.

Și pe partea de real, elevii de la „Radu Negru“ au făcut performanță. La Concursul de comunicări științifice, elevii au reușit să obțină locul al doilea.

Img 20240422 Wa0019Anul acesta, la concursul de comunicări științifice pentru elevii de liceu, am obținut locul al II-lea. Acum nu suntem în echipă completă, un băiat,Vlad Surdu, este acum și la concursul de matematică. Iată, avem copii performanți. Sunt foarte mândră, suntem singura materie realistă ce aducem premii la acest colegiu. Este destul de greu pentru realiști să obțină premii. Dacă anul trecut ne-am calificat la națională, anul acesta avem locul II, pentru care sunt foarte mândră. Nu este ușor să prezinți un astfel d eproiect, prezentarea acestuia și partea teoretică a început din luna noiembrie. Și abia în luna martie am susținut concursul. Este o muncă destul de laborioasă, am făcut o combinație cu Spitalul Militar de Urgență din Brașov și, cu ajutorul profesoarei universitar Elena Cocoradă, ne-a ajutat la interpretarea datelor. De asemenea, partea practică a fost realizată la spitalul din Brașov, sub coordonarea a doi doctori. Această combinație ne-a adus premiul al II-lea la concursul de comunicări științifice. Noi am ales subiectul spălatului pe mâini și este un subiect destul de explicat, sunt foarte multe prezentări care se fac atât la nivel național, cât și internațional, având în vedere prin ceea ce am avut de trecut anii trecuți.“, ne-a declarat Alexandrina Rusu,  profesor de biologie.

Experiența a fost destul de interesantă, am avut ocazia să cunoaștem mai multe persoane, oameni importanți în educație, profesori universitari, doctori. Prezentarea în sine, care a avut loc la Brașov, a fost la fel de interesantă. Au fost mai multe echipe, cu proiecte foarte bune. Locul II este un rezultat mai mult decât excelent, sunt mulțumit de munca depusă.“, ne-a spus Luca Bruda, din clasa  a IX-a.

Proiectul a fost interesant, am vrea să împărțim acest proiect și cu alte școli din Făgăraș și zona Făgărașului. Să le aducem la cunoștință elevilor, părinților, profesorilor, cât de importantă este igiena. Să putem trăi într-un mediu curat, în care toată lumea să se simtă protejată și oamenii să nu se mai îmbolnăvească.“, ne-a spus Matei Rusu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *