CONDUCĂTOR AUTO ARESTAT PREVENTIV PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, constituit pentru infracțiuni savârșite la regimul rutier, unde conducătorul auto a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Astfel, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au oprit pentru control, pe un drum județean din localitatea Săsciori, un autoturism, al cărui conducător auto a fost supus unui control pentru verificare existenței documentelor prevăzute de legislația în vigoare.

În cadrul acestor verificări polițiștii au stabilit că cel identificat la volanul autoturismului, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Făgăraș, nu este posesor de permis de conducere. Mai mult decât atât, vehiculul pe care îl conducea avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare ce au fost atribuite legal unui alt vehicul. Interogările efectuate în bazele de date au arătat că numerele de înmatriculare ale vehiculului oprit în trafic fuseseră reținute cu un an în urmă de către polițiștii rutieri pentru faptul că acesta a circulat fără să fi fost asigurat cu asigurare RCA.

Fată de întreg materialul probator constituit, polițiștii au dispus reținerea bărbatului și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. pentru o perioadă de 24 de ore.

După prezentarea conducătorului auto de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făgăraș, a fost admisă propunerea și s-a dispus arestarea preventivă a peroanei bănuite pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *