Pompierii țin pasul cu evoluția tehnologiei. Pregătiri pentru stingerea incendiilor la mașinile electrice și la panourile fotovoltaice

Meseria de pompier nu aduce cu sine doar stingerea de incendii și salvarea de bunuri și de vieți. Include formare fizică continuă pentru a fi în formă, dar și cursuri și stagii de pregătire continuă pentru a putea ține pasul cu evoluția tehnologiei. Pentru că omenirea este în curs de trecere spre mașini hybrid sau electrice, numărul lor este în continuă creștere, iar acest lucru înseamnă că pompierii se confruntă cu o nouă provocare: incendiile la mașinile electrice.
Fb Img 1707459242996Pentru a face față acestor noi tipuri de incendii, s-au început stagii de perfecționare pentru pompierii români. Pentru că aceștia să aibă un rezultat cât mai bun în stingerea vehiculelor electrice, e foarte important ca ei să studieze atât sursele acestor incendii, cât și modalitatea de lichidare a acestora.
 În perioada 6-8 februarie a.c., a avut loc stagiul LIII, stagiu de perfecționare pentru  intervenția la autoturisme electrice și mijloace de transport,  la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate de urgență, și anume ISU Brașov, ISU Maramureș, ISU Satu-Mare și ISU Iași.
Prima zi a stagiului a constat în partea de teorie și s-a desfășurat în incinta Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș. Partea teoretică a inclus informații importante atât despre mașinile electrice, cum ar fi bateriile și instalațiile electrice de înaltă tensiune ale mașinilor și autobuzelor electrice, cât și despre panourile fotovoltaice.
A doua partea a stagiului a fost partea practică, care a avut loc pe teren, atât la dezvoltatori economici, cât și la reprezentanțe auto. Participanții la stagiu au studiat procesul de producție a bateriilor la Varta Microbattery, iar la reprezentanța auto Toyota au avut partea de o prezentare a mașinilor electrice, dar și a celor hybrid.
Stagiul pe teren a continuat la RAT Brașov, unde cursanții au vizualizat instalațiile de înalta tensiune și acumulatorii, dar și tehnica decuplării curentului prin heblu.
La MHS Trucks – MAN, cursanții au putut studia camioanele, componentele acestora, și cel mai important, li s-au prezentat mijloace de descarcerare din acestea, în deplină siguranță.
Pe această cale, dorim să felicităm  noua serie de absolvenți ai stagiului de perfecționare pentru intervenția la autoturisme electrice și mijloace de transport.
De asemenea, dorim să mulțumim instructorilor, plt. adj. sef Citu Răzvan și plt. adj. Damian Cătălin, dar și colaboratorilor care fac posibilă desfășurarea stagiului.“, transmite ISU Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *