Se răcește vremea. De miercuri, sunt anunțate ploi

Cel puțin până miercuri, temperaturile vor fi ridicate în întreaga țară, atingând între 19 și 33 de grade în ziua de luni, 15 aprilie. Marți, valorile termice vor fi de până la 31 de grade, în special în sudul țării, în timp ce în vest, centrul și nordul vor fi mai scăzute, între 18 și 20 de grade, din cauza ploilor.

O masă de aer mai rece va pătrunde în zona țării noastre în a doua parte a acestei săptămâni, apropiindu-ne de temperaturile normale pentru această perioadă din calendar.

Astfel, în ziua de joi, temperaturile vor scădea considerabil, ajungând la circa 15 grade în vest, centrul și nordul țării, iar în sud și sud-est la 15 sau cel mult 20 de grade.

Precipitațiile sunt binevenite, având în vedere seceta pedologică din mare parte a țării. Aceste ploi vor contribui la refacerea rezervelor de apă din sol.

Până atunci, se așteaptă o vreme extrem de caldă, cu cea mai înaltă temperatură prevăzută pentru ziua de luni, când termometrele vor indica între 25 și 33 de grade,” a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, vineri, într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *