25.000 de puieți de salcâm vor fi plantați și în această primăvară, la Șercaia

De 15 ani, reprezentanții administrației locale din Șercaia organizează în fiecare primăvară campanii de plantare de puieți de salcâm. Anual, 40.000 de puieți au fost plantați în zonele neproductive și pe lângă canalele de desecare de pe raza comunei. Și în acest an, s-a organizat o astfel de campanie, care a debutat deja de câteva zile. 

Anul acesta, 25.000 de puieți de salcâm vor fi plantați în pe terenurile neproductive ale comunei. Deja 5000 de puieți au fost plantați de zilierii angajați de primărie. Și cei care vor să dea o mână  de ajutor sunt bineveniți și sunt așteptați zilnic, la ora 8.30, la sediul Primăriei din Șercaia.

PaltinCred că vreo 5000 de puieți am plantat până acum, mai avem 20.000. Vom folosi zilieri și am găsit și o soluție de a folosi banii de la pădurea pe care o avem în proprietate, în fondul de conservare, cu toate documentele de rigoare. Nu aș vrea să ratez nici anul acesta, pentru a nu întrerupe activitatea pe care o avem de ani de zile, de a planta, pentru că încet, încet, picătură cu picătură se face balta mare, pe principiul acesta mergem. Plantăm de peste 15 ani , iar multe din zonele plantate au fost predate pentru a fi administrate ca fond forestier. Am plantat n special pe terenuri neproductive, dar și pe lângă canalele de desecare pentru a crea perdele de protecție atât pentru agricultori, cât și pentru sat în sine. “, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *