România plantează pentru mâine, în Victoria – 13 aprilie 2024

În această primăvară, continuă povestea campaniei „România plantează pentru mâine”, inițiată de OMV Petrom, cu un eveniment de plantare deosebit, care va da viață unei păduri urbane în Victoria, județul Brașov. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2024.
Sunt ultimele două zile în care vă mai puteți înscrie la evenimentul de plantare al primei păduri urbane din orașul nostru!
Ne vom petrece ziua ca o comunitate unită, căreia îi pasă de viitor, plantând oxigen pentru generațiile viitoare. Totodată, vom da o nouă viață terenului din zona de sud a orașului.
Acțiunea va fi realizată alături de Asociația Act for Tomorrow, unul dintre cele mai mari ONG-uri de mediu din România, fiind finanțată prin programul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă privată de plantare din România, inițiată de OMV Petrom.
Prin plantarea primei păduri urbane din Victoria, vom contribui la prevenirea și combaterea poluării, la înfrumusețarea peisajului urban, dar și la bunăstarea și sănătatea comunității locale. O pădure urbană îmbunătățește calitatea aerului, prin absorbția poluanților și producția de oxigen. Mai mult decât atât, aceste spații verzi servesc ca locuri de recreere și relaxare pentru localnici și turiști, îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la atracția și valoarea orașului ca destinație turistică.
Eu și colegii mei din Primărie vom spune prezent la acțiune și sperăm să vă avem pe cât mai mulți dintre voi alături, să construim împreună un oraș mai verde!“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.
„Ne vom bucura de timpul petrecut împreună ca o adevărată comunitate unită pentru un viitor mai verde și mai curat. Vom face loc naturii în oraș și vom arăta că orașele nu înseamnă nu doar betoane și dezvoltare imobiliară, ci și regenerare, biodiversitate și spații verzi în care populația să se împrietenească mai mult cu mediul în care trăiesc. “, transmit organizatorii acțiunii, Asociaţia Act for Tomorrow.
Toate costurile de plantare, echipamente, materiale necesare și masa vor fi acoperite integral de către organizatori.
 
Locația evenimentului poate fi găsită aici: https://maps.app.goo.gl/gWPemGfK3HbkdZpdA
Completează formularul de înscriere https://forms.gle/Z7fUtbsRYvqeZG9Q7  și vino cu noi la plantare!
Evenimentul de Facebook îl găsiți aici: https://www.facebook.com/events/439172598564059?active_tab=about

Pentru detalii suplimentare, scrieti pe adresa voluntar@actfortomorrow.ro.

copiii sub 14 ani se pot implica doar cu prezența unui membru al familiei.
unitățile de învățământ pot participa doar cu elevi peste 14 ani, însoțiți de 1 adult la 5 elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *