Campanie antidrog. Piesa de teatru „O tragedie a copiilor“, pusă în scenă de tinerii făgărășeni

Img 20240410 Wa0024O problemă care pare să a amploare a zilelor noastre este consumul de substanțe interzise, iar acest lucru se întâmplă tot mai mult în rândul tinerilor. Astfel, că Prefectura Brașov în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Inspectoratul de Poliție au inițiat o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise la nivelul județului. O activitate în acest scop a avut loc astăzi și la Făgăraș, în crama Cetății, o pisă de teatru pusă  în scenă în urma colaborării Clubului Copiilor Făgăraș cu Colegiul Național „Radu Negru“.

Prezenți la piesa de teatru intitulată sugestiv „O tragedie a copiilor“ a fost și prefectul județului Brașov, dar și inspectorul general al ISJ Brașov.

Am inițiat acest proiect în urmă cu doi ani, în parteneriat cu mai multe instituții de la nivelul județului Brașov: Agenția Națională Antidrog, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean Școlar, Consiliul Județean  al elevilor și al părinților și așa cum am spus principalul nostru scop este de a preveni și de a conștientiza pericolul pe care îl reprezintă consumul și comercializarea de droguri în rândul elevilor, în primul rând. Am început cu clasele a V-a și a IX-a pentru că am considerat că sunt anumite praguri în dezvoltarea fiecăruia. Acum am lărgit sfera și ne adresăm tuturor elevilor din învățământul școlar preuniversitar. Vom continua acest proiect și sunt mândru că facem acest proiect. Nu ne-am propus să eradicăm acest fenomen , pentru că cu siguranță nu vom reuși, dar ne dorim foarte mult să conștientizeze fiecare persoană de pericolul pe care îl reprezintă și vedem că de la an la an, pericolul se mărește“, ne-a spus Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov.

Este o piesă de teatru, în cadrul unui proiect de educație antidrog, de prevenire a consumului de substanțe interzise. Este un proiect care a debutat anul trecut la propunerea domnului prefect și împreună cu Agenția Națională Antidrog încercăm să organizăm evenimente în fiecare modul a unui an școlar, astfel încât în fiecare an școlar sunt cinci evenimente, acum suntem în modului patru, ca atare suntem la al patrulea eveniment. Încercăm să desfășurăm în diverse locații și orașe ale județului Brașov. Astăzi, suntem primiți la Făgăraș, în cetate, pentru o piesă de teatru, care se desfășoară sub îndrumarea domnului profesor de la Clubul Copiilor“, ne-a spus Ovidiu Tripșa, inspector școlar general al ISJ Brașov.

Piesa de teatru a fost pusă în scenă în urma colaborării Clubului Copiilor Făgăraș cu Colegiul Național „Radu Negru“.

Img 20240410 Wa0030Este un spectacol antidrog, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Brașov ,în parteneriat cu Clubul Copiilor Făgăraș și Colegiul Național „Radu Negru“. Sunt 12 actori, spectacolul se intitulează sugestiv „O tragedie a copiilor“ . Este o adaptare după două piese de teatru:  Elise Wilk, cu „Pisica verde“ și Frank Wedekind, cu „Deșteptarea primăverii“. În spectacol sunt redate problemele copiilor, de la începutul secolului 20 și până acum. Există această problemă cu drogurile și sperăm ca prin acest spectacol să dăm un exemplu de așa nu“, ne-a spus Vladimir Vărzaru, prof. de teatru la Clubul Copiilor Făgăraș.

„Este un proiect pe care îl desfășurăm la inițiativa domnului prefect Cătălin Văsii. „Radu Negru“ împreună cu Clubul Elevilor a generat o piesă de teatru, cred că deja domnul prof. Vladimir Vărzaru  v-a spus că este o piesă rezultată din compilația altor două piese. Titlul este interesant și în același timp oarecum stimulativ și aduce deja o notă de responsabilitate „O tragedie a copiilor“. De ce? Pentru că titlul campaniei este „Tu decizi!“. Noi trebuie să responsabilizăm copiii, să înțeleagă ce este bine și ce este rău în societatea contemporană, pentru că iată, stimulii externi sunt diverși, sunt oarecum atractivi, dar ei trebuie să înțeleagă că nu anturajul decide, ce tu trebuie să fii“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *