Binecuvântare arhierească la Ludişor

Credincioşii Parohiei Ludişor, comuna Voila, s-au bucurat de prezenţa ierarhului lor duminică, 31 martie 2024, când Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfântă Liturghie arhierească şi a binecuvântat realizate la casa parohială, care a fost reamenajată începând cu anul 2018.
Ludisor Bis2Cu această ocazie, teologul Ionuţ Gheorghe a fost hirotonit diacon. Pentru întreaga activitate desfăşurată până acum, părintele paroh Valentin Viorel Badiu a fost ridicat la gradul de sachelar, având dreptul de a purta brâul albastru.
La final, Înaltpreasfinţia Sa a oferit primarului Gheorghe Marian Osalciuc, senatorului Marius-Gheorghe Toanchină şi celor implicaţi activ în lucrările ce s-au efectuat distincţii şi acte de cinstire.
Biserica cu hramul „Adormirii Maicii Domnului” a fost zidită în perioada 1860-1865 sub îndrumarea preotului Gheorghe Zaharia, care a slujit în parohie peste 50 de ani. Biserica are la intrare o poartă de zid de cărămidă, pe care apare anul 1870. În 1975 a fost refăcut acoperişul acestei biserici, iar în perioada 1985-1989, locaşul de cult a fost pictat de pictorul bisericesc Virgil Pavel, împreună cu soţia sa, Livia. Sculptura iconostasului şi a uşilor a fost realizată de Igor Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *