Pompierii, la ceas aniversar. De 84 de ani, în slujba făgărășenilor

Pompieri 2Data de 1 aprilie are o semnificație deosebită pentru pompierii făgărășeni. Astăzi, 1 aprilie se împlinesc 84 de ani de la prima atestare a formațiunii de pompieri în Făgăraș, care își avea sediul la Baia Comunală. Tot la 1 aprilie, în anul 1978 a fost dat în folosință actualul sediu al Detașamentului de Pompieri Făgăraș, din strada Luncii, nr. 2. Și tot la această dată, în anul 2018 a fost inaugurat Poligonul de antrenament și pregătire de specialitate din cadrul subunității făgărășene. Cu acest prilej, pompierii făgărășeni vor organiza  Ziua Porților Deschise, dar și acțiuni de informare preventivă pentru locuitorii municipiului. 

Detașamentul de pompieri Făgăraș are cel mai mare raion de intervenție dintre toate subunitătile Inspectoratului pentru Situații de Urgența Brasov. În raionul subunitații se regăsesc importante obiective turistice, dar și economice din Țara Făgărașului. In primele 3 luni ale acestui an, Detașamentul de pompieri Făgăraș a intervenit la aproape 600 de situații de urgență.

Amintim că în subunitatea de pompieri din Făgăraş se află şi un poligon de antrenament in care salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real și unde se pregătesc pentru stabilirea tacticii de intervenție care trebuie adoptată în funcție de dezvoltarea incendiilor.

PoligonPrima atestare a formațiunii de pompieri în localitatea Făgăraș a fost făcută la 1 aprilie 1940, sediul la momentul respectiv era la Baia Comunală. Ulterior, structura de pompieri a fost mutată pe strada Dr. Ioan Șenchea, în spațiul în care astăzi este autobaza de transport în comun. Din 1975 a început construcția actualului sediu, printr-o colaborare între Ministerul de Interne și Ministerul  Chimiei. Ulterior în 1 aprilie 1978, pe strada Luncii, nr. 2 a fost dată în folosință locația care găzduiește până în ziua de astăzi Detașamentul De Pompieri Făgăraș. De asemenea, începând cu 1 aprilie 2018, în cadrul subunității a fost amenajat și funcționează poligonul de antrenament și pregătire de specialitate al ISU BRAȘOV, unde se pregătesc cadre atât din cadrul Inspectoratului Țara Bârsei Brașov, cât și din mai multe județe arondate. Activitatea în cadrul poligonului ține de la pregătirea individuală privind măsurile de siguranță și protecția muncii până la lucrul real cu focul sau salvări de animale. În activitatea de pregătire colaborăm îndeaproape și cu ferma de la Șercaia și cu Herghelia Sâmbăta, care ne ajută în activitatea de pregătire pentru salvarea animalelor“, ne-a declarat lt. col. Radu Nan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Cu acest prilej, pompierii făgărășeni vor organiza astăzi Ziua Porților Deschise, dar și acțiuni de informare.

„Astăzi în intervalul orar 12.00-15.00 avem Ziua Porților Deschise și o să facem câteva exerciții demonstrative, prezentare de tehnică de intervenție. De asemenea, o să ieșim prin oraș pentru o activitate de informare preventivă“, ne-a mai spus comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

La multi ani pompierilor din Făgăraș si misiuni cât mai ușoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *