Atenție, pescari! În perioada 9 aprilie-7 iunie 2024 va fi prohibiție la pescuit

Pentru 60 de zile din acest an, în perioada 9 aprilie-7 iunie 2024, orice formă de pescuit este interzis, iar măsura se referă la orice vieţuitoare care trăieşte în apă (peşti, crustacee, moluşte şi altele). În afara acestei perioade există şi perioade de prohibiţie, în funcţie de specie. Ministerul Mediului a stabilit prohibiţie la ştiucă, în perioada 1 februarie-20 martie 2024, iar la şalău şi biban, între 20 martie şi 7 iunie 2024. În schimb, de la 1 aprilie și până la 1 octombrie se poate pescui păstrăvul.
O altă noutate, în acest an, potrivit Ordinului Ministerului Mediului, se referă la capturarea lipitorilor medicinale, care este  interzisă în perioada 1 iulie până la 31 august 2024.

Pentru 60 de zile din acest an, în perioada 9 aprilie-7 iunie 2024, este perioada de prohibiție.  Știuca a fost în prohibiție până în 20 martie, după care reintră din nou în prohibiție odată cu prohibiția despre care v-am spus mai devreme, iar din 20 martie până în 7 iunie intră șalăul și bibanul. Păstrăvul indigen, curcubeul și fântânel este în prohibiție până în 31 martie inclusiv, deci la 1 aprilie se va deschide pescuitul la salmonide și până la 1 octombrie. La 1 octombrie intră din nou în prohibiție până în 31 decembrie inclusiv. De la 1 aprilie, pescarii care sunt pasionați pentru salmonide, păstrăvul intră în categoria salmonidelor, pot să meargă la pescuit. Au nevoie de carnet de membru vizat și permisul AMPA, pe care îl primești odată cu viza carnetului de membru“, ne-a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *