S-a reîntors în orașul natal și este noul medic dermatolog de la Spitalul din Făgăraș

După 14 ani petrecuți într-un oraș mare, o făgărășeancă a decis să se reîntoarcă acasă și să ducă mai departe în orașul natal tradiția din familie, aceea de medic dermatolog. Dr. Smaranda Țărean are 39 de ani și este fiica cunoscutului Prof. Univ. Dr. Alexandru Oanță, iar de câteva luni este noul medic dermatolog de la Spitalul din Făgăraș.

SmartDupă ce mai bine de doi ani de zile, Compartimentul de Dermatologie a fost închis, din toamna anului trecut, acesta și-a redeschis porțile, având și un medic nou, în persoana făgărășencei dr. Smaranda Țărean. Așadar, de câteva luni, locuitorii Țării Făgărașului se pot bucura de îngrijiri de specialitate gratuite și chiar pot rămâne internați dacă este nevoie, pentru că acest compartiment dispune de 5 paturi.

„ Da, m-am născut în Făgăraș și întotdeauna mi-am dorit să devin medic dermatolog și să revin la Făgăraș. Uitați, că bunul Dumnezeu m-a ajutat! Sunt angajată a Spitalului, Dr. Aurel Tulbure. Mă găsiți în Ambulatoriu de Dermatologie, unde puteți să veniți cu bilet de trimitere, se fac consultații gratuite, se prescriu tratamente compensate și avem și Compartimentul de Dermatologie, cu cinci paturi, unde pacienții pot să fie internați, pentru diagnosticare, pentru analize și pentru tratament.“, ne- spus dr. Smaranda Țărean, medic primar dermatologie.

Doctorul Smaranda Țărean a fost elevă a Colegiului Național ”Doamna Stanca” din Făgăraș și mai apoi a urmat cursurile de specializare  în acest domeniu  la Brașov și Târgu Mureș. A fost visul ei să îi calce pe urmele bunicului și tatălui și să devină medic dermatolog. Și o altă dorință a medicului a fost să se întoarcă acasă.

Am vrut dintotdeauna să fiu medic dermatolog, pentru că bunicul a fost dermatolog, tata este dermatolog și așa am crescut și asta mi-am dorit de când eram mică și uitați că s-a realizat. Am fost la Târgu Mureș timp de 14 ani, acolo mi-am făcut rezidențiatul. În perioada aceasta, în timpul liber, veneam la tata, la domnul dr. Oanță la cabinet și acum m-am reîntors acasă. Acasă este bine. Făgărașul este orașul sufletului meu, este centrul de energie pentru mine.“,  a mai spus dr. Smaranda Țărean.

Programul la Ambulatoriu Dermatologie este de luni până vineri, între orele 9.00-13.00, cu bilet de trimitere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *