Aparatură medicală în valoare de 2,4 milioane de euro, cu fonduri europene, la Victoria

Sume importante de bani au ajuns la Victoria în urma proiectelor cu fonduri europene, câștigate de Primăria Victoria. Ultimele contracte de achiziție, din cadrul proiectului “Amenajare și dotare cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Victoria”, în valoare de 2,4 milioane de euro, au fost semnate zilele trecute. Astfel,  Spitalul Orășenesc va fi dotat cu aparatură de ultimă generație.
„Dragi victorieni, niciodată orașul Victoria nu a atras atât de mulți bani..
Munca noastră, a echipei de la Primăria Victoria, depusă în anul 2022 pentru solicitările de finanțare continuă să dea roade.
Astăzi am semnat ultimele contracte pentru achiziționarea aparaturii medicale, în valoare de 2,4 milioane euro în cadrul proiectului:
“Amenajare și dotare cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Victoria”!
În următoarele săptămâni o să ajungă efectiv aparatura în spital. Este practic primul proiect pe fonduri europene-PNRR pe care îl terminăm.
O să avem laborator de analize medicale și un computer tomograf modern și performant cum foarte puține spitale din țară au .
Ce am facut cu cele 2,4 milioane euro:
✅ achiziţionarea computerului tomograf
✅ o listă foarte lungă de dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele.
Totodată, suntem în procedură de achiziție -execuție lucrări pentru un alt proiect, respectiv -eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Orășenesc, în valoare de 2.5 milioane euro.
Multă sănătate tuturor şi ţinem aproape!
Sunt tare mândră de colegii mei!
Curând se deschid șantierele în Victoria și pentru celelalte proiecte câștigate !“, spune Camelia Bertea, priamrul orașului Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *