Orele de franceză de la „Doamna Stanca“ se desfășoară în prezența militarilor francezi

Img 7775De trei luni de zile, orele de limba franceză de la Colegiul Național „Doamna Stanca“ se desfășoară în prezența nativilor francezi. Militari din Franța, aflați în misiune la Cincu, au încheiat un parteneriat cu colegiul făgărășean, cu scopul perfecționării limbii franceze a elevilor de liceu. Astăzi, elevii făgărășeni au avut ocazia să aibă și o primă întâlnire online cu elevii unui liceu din Franța. 

Pe lângă misiunea militară pe care o au francezii în zona noastră, aceștia participă de trei luni de zile și la orele de curs de limbă franceză de la Colegiul Național „Doamna Stanca“, scopul fiind acela ca elevii să-și îmbunătățească cunoștințele de limbă franceză. Mai mult, astăzi, elevii făgărășeni au avut parte de o activitate comună cu elevii unui liceu din Franța. În cadrul întâlnirii online, elevii făgărășeni le-au prezentat elevilor din Franța atracțiile din România, dar și din zona noastră. Bineînțeles, în limba franceză.

Img 7761„Am avut șansa de a colabora cu militarii francezi în cadrul unui parteneriat cultural și educativ. Misiunea principală a militarilor francezi a fost aceea de a-i asista pe elevii noștri la orele de limba franceză și cu această ocazie s-a observat o îmbunătățire a competențelor lingvistice ale elevilor noștri. În cadrul acestui parteneriat , am reușit să obținem o colaborare cu un liceu din Franța, iar astăzi avem prima întâlnire între elevii români și elevii francezi. Elevii români și cei francezi au șansa să se cunoască și să facă un schimb cultural, să discute despre sistemele educative din România și din Franța“, ne-a spus Corina Șodolescu, prof. de limba franceză la Colegiul Național „Radu Negru“.

Partenerii acestui proiect spun că vor continua activitățile comune și în perioada următoare.

Img 20240209 Wa0009Am organizat această activitate pentru a crește relațiile de parteneriat dintre militarii din Cincu și municipiul Făgăraș. În special a intra în contact cu elevii. Suntem aici nu doar pentru a aduce forțe militare, ci și pentru a reînnoi relațiile dintre noi. Românii au rădăcini din civilizația franceză, la fel cum și francezii au rădăcini din civilizația română.

Astăzi, elevii au ocazia să stea de vorbă cu elevii francezi, să schimbe idei, să povestească despre viața lor în România, despre viața în Franța.

Această activitate va continua. Noi ne reîntoarcem în Franța în aproximativ 2 săptămâni, însă colegii noștri, care vor veni în locul nostru, la Cincu, vor continua această activitate. Și sperăm să avem aceste ore deschise și în alte licee din Făgăraș și Cincu“, ne-a spus François Xavier.

 

Img 7762Mă numesc Humberto  și reprezint francezii care au venit în Cincu, de trei luni suntem aici. Am avut ocazia să colaborez cu doamna Corina Șodolescu și cu această ocazie am putut să observăm o ameliorare în ceea ce privește capacitatea de a comunica a elevilor din „Doamna Stanca“. Avem o școală parteneră în Franța și cu ocazia aceasta, am putut să creăm o legătură între elevii români și cei francei și să avem un contract de parteneriat. Astăzi, cu ocazia conectării online sperăm că această colaborare va continua, este doar începutul“.

Img 7763 Img 7764 Img 7766 Img 7768 Img 7769 Img 7770 Img 7771 Img 7772 Img 7776 Img 7777

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *