Șomerii se pot înscrie gratuit la cursurile de formare profesională

În luna februarie, şomerii din zona Făgărașului și nu numai se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: Agent de securitate, Ajutor bucătar, Bucătar, Cofetar, Formator, Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Lucrător comercial.
Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 20 – 29 februarie 2024.
Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: studii superioare pentru cursul de formator, învățământ gimnazial pentru cursurile de cofetar, ingrijitor batrani la domiciliu si lucrator comercial, studii minime obligatorii pentru cursurile de agent de securitate, bucatar si instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze si invatamant primar (4 clase) pentru cursul de ajutor bucatar”, au precizat reprezentanții AJOFM Brașov.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar durata cursului variază între 2 și 6 luni, conform specificului meseriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *