Pisică sălbatică, împușcată la o partidă de vânătoare. Polițiștii au ridicat 4 arme

 Polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit în weekend, în centrul localității Cârțișoara, pentru control două autoutilitare în care se aflau în total opt bărbați, dintre care un localnic în vârstă de 70 de ani și șapte bărbați cu vârste între 29 și 53 de ani, din județul Ilfov.

Cu ocazia controlului asupra vehiculelor, într-una dintre autoutilitare, condusă de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost găsită o pisică sălbatică, specie protejată, împușcată.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că unul dintre pasageri, în vârstă de 53 de ani ar fi împușcat animalul în timpul unei partide de vânătoare autorizată pentru alte specii.

În cauză, polițiștii secției de poliție rurală amintite au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, respectiv transport vânat fără autorizație.

În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat patru arme de vânătoare, muniție și documente, iar autoutilitara cu care era transportat animalul împușcat a fost indisponibilizată.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *