Comuna Beclean în plin proces de cadastrare

Becleanul este în plin proces de cadastrare. Este un proiect prin care cetățenii beneficiaza gratuit de cadastrarea tuturor imobilelor  printr-un program national implementat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Terenurile intravilane au fost măsurate iar la ora actuală topometriștii se ocupă de suprafețele extravilane.
Se fac măsurători în extravilanul comunei Beclean. Este vorba de lucrări de cadastrare desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară, implementat la nivel național  de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Astfel, cetățenii  beneficiază gratuit de cadastrarea tuturor imobilelor(terenuri, locuințe) din intravilanul și extravilanul comunei.
În urma acestor lucrări, fiecare imobil va fi înscris în Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara, in conformitate cu realitatea din teren, respectiv masuratorile efectuate la fata locului, precum si cu documentele existente, respectiv documentele care exista la Primarie si la Oficiul de Cadastru, dar si documentele pe care le pun cetățenii la dispozitia firmei care realizeaza lucrarile de cadastru sistematic. Ulterior realizarii cadastrului sistematic, cetățenii vor primi un extras de carte funciara care reflecta ceea ce detin in realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *