Tu știi care sunt pașii pe care nu trebuie să îi omiți pentru o rutină skincare corectă? TOP 3 produse esențiale indiferent de tipul tenului

O piele sănătoasă și strălucitoare este rezultatul unei îngrijiri adecvate și consecvente. De la o dietă echilibrată, mișcare și hidratare optimă și până la folosirea unor produse calitative de skincare, toate aceste aspecte au o importanță majoră în felul în care arată tenul nostru. 

Având în vedere descoperirile constante ce au loc în știință și dermatologie și, prin urmare, diversitatea tot mai mare de produse pe care le poți găsi pe rafturile magazinelor de profil, poate părea destul de complicat să descoperi ce este cel mai potrivit pentru tipul tău de ten și să faci o alegere cu adevărat informată. Cu toate acestea, crearea unei rutine de bază corecte nu este deloc un proces dificil. Ai nevoie, conform specialiștilor, doar de trei produse de bază pentru a-i asigura pielii tale minimul de nutrienți de care are nevoie pentru a-și păstra elasticitatea și aspectul tânăr pe termen lung. Tu știi care sunt acestea?

Iată care sunt cei 3 pași esențiali pe care orice rutină de skincare corectă trebuie să îi includă, indiferent de tipul tenului tău! 

  1. Curățare

O rutină corectă de îngrijire a pielii trebuie să înceapă întotdeauna cu un pas esențial – curățarea. Alege un demachiant sau un gel de curățare potrivit tipului tău de ten pentru a elimina impuritățile și, dacă este cazul, machiajul. Curățarea regulată, de două ori pe zi, dimineața și seara, este crucială pentru evitarea excesului de sebum, înfundării porilor și pentru prevenirea acneei.

De asemenea, este important să alegi un produs de curățare potrivit pentru tipul tău de ten. Dacă te numeri printre persoanele cu tenul uscat, poți opta pentru un demachiant cremos, iar dacă ai tenul gras, sensibil sau mixt, te poți îndrepta către un gel de curățare ușor, care controlează producția excesivă de sebum.

       2.Hidratare

Indiferent de nevoile specifice ale tenului, hidratarea este cheia pentru o piele sănătoasă, elastică și strălucitoare. Alege o cremă potrivită pentru tipul tău de ten – cu o formulă mai ușoară, non-comedogenică pentru tenul gras sau mixt sau mai bogată și emolientă pentru tenul uscat sau deshidratat. Aplică produsul pe tenul curățat în mod optim în prealabil pentru a evita blocarea porilor.

Hidratarea regulată ajută la menținerea echilibrului hidric al pielii, prevenind uscarea și descuamarea. În mod optim, este recomandat să repeți acest pas zilnic, de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a asigura eficiența pe termen lung. Dacă nu știi spre ce tip de produs te poți îndrepta, poți vizita site-ul mybbshop.ro, unde vei descoperi o gamă de creme de față profesionale vastă, potrivite pentru orice tip de ten și pentru numeroase probleme specifice ale pielii. 

      3.Protecție solară

Nu subestima niciodată puterea protecției solare în rutina ta de îngrijire a pielii. Alege un produs cu un nivel de SPF adecvat și aplică-l în fiecare dimineață, chiar și în zilele înnorate sau în sezonul rece. Crema de protecție SPF nu previne doar arsurile solare, ci îți și protejează tenul împotriva îmbătrânirii premature, a petelor pigmentare și a diverselor afecțiuni care pot apărea ca urmare a expunerii îndelungate la radiațiile UV. 

Tenul tău este expus zilnic unui cumul de factori externi dăunători, ale căror efecte își vor face cu siguranță prezența odată cu trecerea timpului, în lipsa unei protecții și îngrijiri adecvate. Folosește produse profesionale calitative, construiește-ți o rutină de skincare potrivită tipului tău de ten și rămâi consecvent/ă în ceea ce o privește, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

Sursă foto: Unsplash.com. 

(ARTICOL DE LA PARTENER)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *