Zeci de elevi de la liceele din Făgăraș și Victoria, prezenți la prezentarea proiectului „Liderii de mâine în Țara Făgărașului”

Zeci de elevi de la școlile din Făgăraș și Victoria au fost prezenți astăzi la Casa Municipală de Cultură, unde a avut loc lansarea proiectului „Liderii de mâine în Țara Făgărașului”, ediția a V-a.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Brașov (AFAFCI), membră a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA).

IMG-20230404-WA0018Obiectivul proiectului este de a le oferi tinerilor informații referitoare la mecanismul de funcționare al comunității locale și de a le facilita dialogul cu liderii locali ai momentului din domenii precum: administrație publică, educație, economie, cultură, turism și sănătate.

Proiectul „Liderii de mâine“ este proiectul Asociației Femeilor de Afaceri și Conducătoare de Întreprinderi din Brașov. Motivul pentru care suntem aici, pentru a dezvolta proiectul este că am descoperit că în zonă există potențial, există copii foarte buni, care vor să se specializeze și să meargă mai departe. Pentru  asta, Universitatea Transilvania a venit împreună cu cadre didactice din universitate și din cele 18 facultăți, care există în universitate și le prezintă copiilor care sunt oportunitățile de a studia în cadrul universității. Elevii sunt de la toate liceele din orașul Făgăraș, inclusiv elevi din Victoria. Ei sunt categoric beneficiarii acestui proiect, care deschide porțile cunoașterii în ceea ce privește organizarea municipiului Făgăraș, dar și Brașov. Ei trebuie să descopere care sunt proiectele în derulare sau cele noi, pentru a înțelege că orașele trebuie să se dezvolte și după ce merg la universitate și îmbrățișează o meserie/o specialitate, să se întoarcă înapoi. Ideea principală asta este: să se specializeze și să se întoarcă acasă, pentru a profita de potențialul lor și pentru a dezvolta comunitatea noastră“, ne-a spus Valentina Pitiș, membru în Asociația Femeilor de Afaceri Brașov.

În urma unui proces de selectare, elevii vor participa la sesiuni de pregătire cu următoarele module tematice: Administraţie locală, Turism, Economic, Educaţie, intercalate cu sesiuni de dezbateri și leadership. Domeniile alese reprezintă componente de baza ale comunităţi din Țara Făgărașului.
Sesiunile proiectului se vor desfăşura în perioada aprilie-iunie 2023, în această perioadă fiind programate modulele tematice mai sus amintite. La sesiunile de pregătire în domeniul educației și formării profesionale vor participa reprezentanţii instituţiilor locale, lideri din zona economică și turism local, reprezentanți ai Universității Transilvania și ai Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coandă”, care vor fi principala sursă de informaţii în întâlnirile cu elevii.
Proiectul „Liderii de Mâine în Țara Făgărașului” se doreste a fi un eveniment important în viața comunității, un model de parteneriat între membrii societății civile și instituțiile administrative, economice și educaționale, cu scopul comun de a asigura viitorul și dezvoltarea întregii comunități a Țării Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *